" />
Utflykter Stockholm

Stockholm är kanske den stad i världen som bäst erbjuder ett härligt storstadsliv kombinerat med ett ännu härligare naturliv. Stockholm erbjuder alla möjliga typer av utflykter för hela familjen både inom stan och utanför och du tar dig enkelt runt med bil, båt, buss eller tåg. I de flesta fallen skulle vi rekommendera en lite längre färdväg för att unna sig lite längre färdväg för att uppleva det där lilla extra. Vi hjälper dig hitta ditt nästa favoritställe och uppdaterar ständigt med nya spännande och trevliga utflykter.


 

Stockholms skärgård
Stockholms skärgård är det absolut mest populära alternativ både för Stockholmare som turister under främst sommatid. Med sina tusentals öar och vackra natur är skärgården ett måste sommartid. Stockholms skärgård kan du ta dig ut till med båt, buss och bil. Vill du dock nå de naturkära öarna vars existens tar en till bilderna av Emil i Lönneberga så är det dock båt som gäller. Båtarna går hela dagarna från Nybrokajen mitt i centrala Stockholm samt om du tar dig till Nynäshamn. Bland favoriterna i skärgården hittar vi bland annat Waxholm, Sandhamn, Nåttarö, Fjäderholmarna och Blidö.

Läs mer om Stockholms skärgård

 

Museum i Stockholm
Är du på humör att uppleva lite kultur och historia så erbjuder Stockholm massvis med alternativ inom museum genren. Oavsett vad som intresserar dig så erbjuder Stockholm något för dig. Allt från kultur och värdefulla tavlor till Stockholms spännande historia kan du uppleva på Stockholms museum. Bland favoriterna hittar du bland annat Vasamuseet, Nordiska museet, Nationalmuseum, Livrustkammaren och Armémuseum.

Läs mer om museum i Stockholm

 

 
Badplatser
Stockholm är känt för sitt vatten och där det finns vatten hittar du naturligtvis badplatser. Ta med familjen eller åk med vännerna och bada på någon av Stockholms härliga badplatser. Det finns något för alla åldrar. Exempelvis hittar du mitt inne i centrala Stockholm flera populära badplatser som Långholmen och Smedsuddsbadet vid Rålambshovsparken. Åker du lite längre kan du bada både från strand och från klippor i en härlig skärgårdsmiljö.

Läs mer om några av Stockholms mest populära badplatser

 

Båtturer
Stockholms är byggd kring massvis med öar och erbjuder en enastående naturupplevelse framförallt en solig sommardag. Ett av de absolut populäraste utflykterna är att ta båten runtom i skärgården antingen för en dag på någon ö eller enbart för att åka runt och betrakta den härliga naturen. Från Nybrokajen och Slussen utgår flera båtturer runt Stockholm och Stockholms skärgård där du kan äta, dricka, lyssna på musik och massa annat kul.

Läs mer om olika båtturer du kan göra runt Stockholm

 

Waldemarsudde
Waldemarsudde är en av Stockholms mest uppskattade utflyktsplatser vår-, sommar- och hösttid med sin underbara natur och historiska byggnader. Waldermarsudde hittar du ute på Djurgården och du tar dig enklast dit genom att åka buss eller spårvagn. Förutom naturen rekommenderar vi att besöka den världsunika oljekvarnen från 1700-talet.

Läs mer om Waldemarsudde här

Kolla även in:

Shopping i Stockholm
Restauranger i Stockholm
Barer och pubar i Stockholm