Aifurs stora vardagsgille – vikingarestaurang i Gamla Stan

Aifurs stora vardagsgille- en vikingainspirerad trerättersmiddag mitt i Gamla stan!

Krogen Aifur går helt i vikingastil och består av en mysig bardel och en rymlig sal med högt i tak för restaurangen. Välkomna att äta på E-types vikingarestaurang Aifur.

Vad du kan förvänta dig hos Aifur

Inredning, mat, musik och stämning påminner om hur våra gamla förfäder en gång hade det på gillena. I lokalerna finner ni exakta replikor av föremål funna i gravar och utgrävningar över hela Europa. Broderier från Osebergsskeppet i Norge, Kungsåra kyrkbänk, sydtyska dricksglas funna på Birka, och mycket annat. Spelemän sitter ofta på den lilla scenen och förnöjer gästerna med historiskt intressanta instrument.

Kokböcker från den sena järnåldern saknas tyvärr, men med hjälp av arkeologin har man satt satt samman en meny som man mycket väl kan ha låtit smaka sig för 1100 år sedan. Många rätter är smaksatta med örter och kryddor som vikingarna lastade ur sina skepp efter hemkomsten från fjärran länder, så som saffran, kummin och kaffebönor. Att smaksätta gräddklicken till de lingonkokta päronen med lite polskt sött mjöd är utsökt gott.

Ett skepp kommer lastat med mjöd och ölsorter och se till att smörja era krås och följ med på Aifurs stora vardagsgille!

Pris: 990 kr

Plats: Västerlånggatan 68

Bra att veta: Middagen är bokningsbar måndag-torsdag, året runt.

Aifur vikingarestaurang

Detta ingår i Aifurs stora vardagsgille

Ni blir serverade en färdigkomponerad och vikingainspirerad trerättersmiddag för två personer. Dryck ingår ej.

Mer om Aifur Krog & Bar

Restaurangen Aifur ligger på Västerlånggatan, mitt i Gamla stan. Förvänta dig en hög stämning när du kliver in i den dunkla och mystiska entrén, in i restaurangen. Här får du känslan av att du helt plötsligt transporterat dig tillbaka till vikingatiden. Aifur Krog & Bar är nämligen döpt efter det legendariska vikingaskeppet Aifur och är resultatet av 15 års samlande av kunskap och forskning om livet, maten och kulturen från åren 700-1100, toppat med duktig och kunnig personal som dessutom bär vikingakläder.

Boka här

Information

Adress: Gamla Stan

Pris: 990 kr

Vad vill du göra?

Datum