Amaroneprovning

Upplev en trevlig amaroneprovning med din partner eller vän och fira ett speciellt tillfälle med en spännande vinprovning!

Följ med oss på en smakupplevelse till vinregionen Valpolicella och lär känna familjen Tommasi! Du kommer att möta en spännande mat- och vinkulturen med ett otroligt intressant hantverk. Valpolicella andas tradition och här växer vinrankorna fritt och staden rör sig i en lugnt takt. Hur kommer det sig att Amarone är Sverige mest populära kvalitetsvin? Under provningen nystar vi fram sanningen bland goda smakupplevelser!

Pris: 850 kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Platser: Vasastan, Gamla Stan eller Hotel Diplomat

Amaroneprovning

Mer om amaroneprovningen

Under en kväll med oss får du lära dig mer om vin och vilka viner som passar till vilka maträtter. Det finns nog inget ätbart som inte vin förhöjer smaken på! Här får du prova goda viner av hög kvalitet under trivsamma former i ett mysigt källarvalv i Stockholm. 

Du blir guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova vin, för att sedan gå vidare till själva vinprovandet. Samtliga viner är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper. 

Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Du får också lära dig lite om de olika druvorna som man använder, hur man odlar vindruvor och hur man tillverkar vin. Självklart får du också lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat.

Du kommer garanterat att få uppleva en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och dessutom en hel del nya kunskaper. Du går hem i slutet av provningen med huvudet fullt av idéer till kanske nästa middagsbjudning, eller tankar på vilket vin du ska köpa till nästkommande hemmakväll. 

Missa inte amaroneprovning!

Vad du kan förvänta dig

Roliga vinprovningar!

En professionell och personlig sommelier

Utvalda kvalitetsviner med passande smakbitar

Boka här

Information

Adress: Gamla Stans vinkällare

Pris: 850 kr

Vad vill du göra?

Datum