Baka polkagrisar
Förflyttas tillbaka till 1800-talet av polkadoften i vårt kokeri och butik. Att baka egna polkagrisar är en rolig upplevelse som lockar fram skratt i alla åldrar och tider. Och gott blir det! Glöm nymodigheterna på godismarknaden, ränderna går aldrig ur denna klassiker.
Pris: 565 kr
Orter: Stockholm, Gränna
Tips! Denna upplevelse passar perfekt att ge som present till någon speciell.
Händer under polkagrisbakningen
Den svenska polkagrisen är fortfarande en favorit för många. Det var i småländska Gränna som allt startade på 1800-talet och under denna upplevelse får du lära dig hantverket bakom denna uppskattade godis. Du får både en historisk genomgång om polkagrisens historia samt introduktion till hemligheterna och hantverket bakom tillverkningen. Därefter är det dags för dig att välja smak och färg och börja göra din deg. Under bakningen får du tips och råd av ett riktigt proffs på polkagrisbakning. Efter bakningen tar du hem alla godsaker du gjort.
Bra att veta
Detta event passar alla åldrar så passa på att ta med hela familjen.
Eventet håller på i upp till 2 timmar och det går att boka året runt.
Mer om polkagris
Det var Amalia Eriksson från Gränna som började tillverka polkagrisar på 1800-talet och tros vara den första svenska tillverkaren av godiset. Polkagrisbakningen gick bra för Amelia och snart fanns det fler bagerier i Gränna och därefter spreds det över Sverige. Gränna var även platsen där världens största polkagris bakades 2003. Polkagrisen vägde 2,3 ton och var 224 centimeter lång.
Namnet på godiset kommer från dansen polka som var populär under 1800-talet. Ordet gris användes även som allmänt begrepp för sötsak.
Polkagrisar finns i fler delar av världen och på engelska används namnet candy cane eller peppermint stick.
Boka härRelaterade event
Det finns tyvärr inga evenemang.