Båt till Birka + entré till Vikingastaden

Gör en mysig utflykt med båt genom Mälaren till Björkö och Birka, där du får en dag fylld av spännande vikingahistoria och natursköna omgivningar. Birka grundades på 750-talet och brukar kallas Sveriges första stad, det var en livlig handelsplats som i dag är ett Unesco världsarv. I turen ingår en guidad visning av fornlämningarna och entré till museet. Passa även på att strosa runt i den vackra skärgårdsnaturen och njut av ett svalkande dopp. Blir du sugen på en bit mat så finns vikingainspirerade restaurang Särimner som har en uteserveringen med fantastisk utsikt över Björkfjärden.

Birka Vikingastaden1

Priser & boka

Vuxen: 475 kr

Barn 6-15 år: 238 kr

Barn 0-5 år: Gratis

Ingår: Båtresa tur och retur, entré till museet, guidad visning av fornlämningsområde. Totalt tar turen 7 timmar.

Båten avgår från Klara Mälarstrand utanför Stadshuset mitt i centrala Stockholm.

Mer om Birka Vikingastaden

Birka är ett gammalt samhälle från vikingatiden som anlades runt år 750. Birka kallas Sveriges första stad men det är oklart om det verkligen stämmer. Staden fungerade som en viktig handelsplats och ligger i Mälaren och ingår i Ekerö kommun. Birka finns med på Unescos världsarvslista.

Staden hade en relativt kort historia och övergavs redan på 900-talet av skäl som inte är helt kända. Det finns två teorier om att handeln flyttade till Sigtuna eller blev isolerad på grund av landhöjningen. Båtarna brukade ta sig in i Mälaren via inloppet vid Södertälje men det blev svårare med landhöjningen.

Båttur Birka

Boka här

Information

Adress: Klara Mälarstrand

Pris: 475 kr

Vad vill du göra?

Datum