Båttur till Fjäderholmarna – köp biljetter

Besök Stockholms närmaste skärgårdsö bara 25 minuter från stadens centrum och tillbringa så mycket tid du vill på Fjäderholmarna denna sommar. Njut av äkta skärgårdsatmosfär bara en kort båtresa från stadens liv och rörelse. Koppla av på de soldränkta klipporna eller ta en promenad och besök hantverkare som arbetar i sina ateljéer och butiker. Tillbringa några timmar eller en hel dag i den hänförande skogen och ta med dina små till den barnvänliga mini-stranden för att ta ett dopp eller bara svalka fötterna i vattnet i Stockholms inlopp. Besök träkonstnären, glasblåsare och keramikbutiker. Det finns också ett antal restauranger, såsom Fjäderholmarnas Krog och Rökeriet, varav alla serverar traditionell svensk mat. Till efterrätt kan du njuta av hemlagad glass i Glasstugan vid den lilla småbåtshamnen.

Pris: 160 kr

Fjäderholmarna restaurang

Mer om Fjäderholmarna

Visste du att Fjäderholmarna ligger i Lidingö kommun, ca 1 kilometer från Djurgården, och är en ögrupp som består av fyra större holmar och ett antal mindre skär? De fyra större holmarna heter Stora Fjäderholmen, Ängsholmen, Libertas och Rövarnas holme. Du kan ta dig dit från Nybrokajen, Slussen, Ropsten samt Nacka Strand och om du åker från innerstan tar det ca 20-25 minuter att nå öarna.

Den som besöker holmarna idag kan bland att njuta av bad och sol sommartid. Dessutom finns verkstäder för hantverk och museum som man kan besöka, samt flera mysiga och populära restauranger som bjuder på fantastiska vyer över Stockholms inlopp. På ön hittar du även svenska whiskytillverkaren Mackmyra som har ett lager i gamla militära bergsrum.

Rolig historia om Fjäderholmarna

Stockholms stad köpte Fjäderholmarna år 1849 som då användes för deponering av latrin. Båtresenärer som passerade öarna klagade dock på stanken som ledde till att latrindeponeringen avvecklades på 1880-talet. En intressant och rolig skildring som kan jämföras med det sommarparadis som Fjäderholmarna har utvecklats till idag 🙂

Boka här

Information

Adress: Nybrokajen, kajplats 13

Pris: 160 kr

Vad vill du göra?

Datum