Biocafé Tellus Jazzsalong medTrinity & 3-rätterssupé

Biocafé Tellus Jazzsalong serie fortsätter i november med den tajta och mångfacetterade trion Trinity lör 19/11 kl 19:00. På vår jazzsalonger kan besökarna förbeställa bord och njuta av en prisvärd tre-rätterssupé före konserten för endast 225 kr. Pensionärs och student-rabatt på 150 kr gäller för supébeställning. Boka bord i god tid per sms på 073-1547856. Mat och vin/öl servering med alkofritt alternativ i caféet från 17:00. Konsertbiljetter går att förköpas on line för 175 kr (+ 10 kr service avgift) på https://tellusbio.nu/program/jazz-trinity/ Det går även att köpa på plats (ingen garanti dock hur mycket biljetter finns kvar före konserten). Biocafé Tellus, Vattenledningsv 46 T-Midsommarkransen www.tellusbio.nu
Vad du kan förvänta dig
Med sitt lekfulla samspel, ekvilibristiska soloinsatser, och en enorm spelglädje har Trinity hänfört sin publik runtom i landet. Deras sätt att spela standards och egna kompositioner har visat sig gå hem hos gammal som ung, hos jazzrävar såväl som hos den ovana lyssnaren.
Många fascineras av Karl Olanderssons trumpetspel, andra av Andreas Hellkvists sätt att hantera Hammondorgeln med båda händer och fötter och av ”svängmaskinen” Jojo Djeridi. Samt hur mångfacetterat och svängigt dessa tre kan låta ihop. Trion har hittills släppt fyra skivor som alla har fått ett fint mottagande bland recensenter och lyssnare.
Karl Olandersson är en av Sveriges mest efterfrågade jazztrumpetare. Vid sidan av Trinity och sin egen kvartett är han flitigt anlitad som solist i olika jazzsammanhang och medverkar även i tv-produktioner däribland Let´s Dance, Idrotts Galan och Allsång på Skansen. Som trumpetare är Karl inspirerad av jazzhistoriens giganter, från Armstrong till Marsalis. Musikaliskt har han genom dessa utvecklat ett personligt uttryckssätt, präglat av spontanitet, teknisk och rytmisk finess, melodislingor och en stor variation i register och dynamik.
Virtuost, lekfullt och inlevelsefullt – epitet som ofta tillskrivs Andreas Hellkvists framträdande vid Hammondorgeln. Utifrån hans musikaliska rötter i souljazztraditionen har han utvecklat en egen stil. Med två händer på manualerna och en unik groove i vänsterfoten utnyttjar han Hammond B3-orgelns fulla potential. 60-talets orgelbaserad soul jazz var den första inspirationen och kan fortfarande höras i hans spel. Men hans nuvarande stil speglar en betydligt större spektrum av influenser. De senaste 20 åren har han spelat i en rad olika band och konstellationer, mestadels jazz och blues. Med sin expressiva spelstil håller han publiken i ett fast grepp. Det har sedan 2016 blivit flera plattor – med egna och andras kompositioner – i gränslandet mellan jazz, funk och gospel. Andreas visar en skicklighet och inlevelse som gör framträdandet till en fröjd, både för öron och ögon. Hans ”klipp” på Youtube har hundratusentals visningar och lockar en alltstörre publik runt om i världen.
Jojo Djeridi tillhör den generation jazztrumslagare som kom fram i slutet av 80-talet. Han har under åren spelat med de flesta av de stora inom svensk jazz och är sedan länge en etablerad och välkänd trummis i jazzsverige. Jojo har samverkat med bland andra Nisse Sandström, Bernt Rosengren, Maria Schneider, Carl Orrje och backat upp självaste Barbara Hendricks. I hans sensate kritikerrosade skiva In Alis Kitchen sammantrålade han med jazzgiganter som Krister Andersson, Lars Jansson och Palle Danielsson.
Medverkande
Andreas Hellkvist – hammondorgel
Karl Olandersson – trumpet
Jojo Djeridi – trummor
Lör 19/11 kl 19:00. Entré: 175 kr
Boka här
Taggar:HöstJazzKonserterLivemusikMidsommarNovemberSöderortSoulStockholm

Information

Adress: Vattenledningsvägen 46

Pris: 175 kr

Datum:
19 november 2022 - 19:00

Vad vill du göra?

Datum