Bland kvarnhjul och skorstenar – en stadsvandring

Bland kvarnhjul och skorstenar – följ med Stockholmsguiden Stefan Maurbakken på en kulturvandring längs långa strandpromenader där modern bostadsbebyggelse möter byggnader från 1700- och 1800-talet.

Priser
Vuxen: 200 kr
Senior: 150kr
Barn & ungdom: Gratis

Bland kvarnhjul och skorstenar

Stockholmsguiden Stefan Maurbakken

Följ med Stockholmsguiden Stefan Maurbakken på en kulturvandring längs långa strandpromenader där modern bostadsbebyggelse möter byggnader från 1700- och 1800-talet. Vi vandrar från Danviks Hospital via Finnboda och till Kvarnholmen. Ståtliga kvarn- och varvsbyggnader påminner oss om Nackas industrihistoria. Längs promenaden finns flera utsiktsplatser mot centrala Stockholm och Djurgården. Med många bilder från förr.

Bland kvarnhjul och skorstenar är en stadsvandring du inte vill missa!

Längd: 120 min

Mer om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

Mer om Kvarnholmen

Kvarnholmen, som ursprungligen hette Hästholmen, är en halvö i den västra delen av Nacka kommun i Stockholm. Ursprungligen var det en ö som var avskild genom Hästholmssundet från fastlandet, men under 70-talet fylldes sundet igen för att skapa en bättre transportväg för öns olika industrier. Kvarnholmen omges av Saltsjön på norra sidan och Svindersviken på den södra sidan.

Från höjden i Kvarnholmen har du en vacker utsikt över Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och Vaxholm. På den norra sidan är det där båtar och även SL:s pendelbåt lägger till och det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen som Finlandsfärjorna passera. På den södra sidan är det lugnare och där du bland annat hittar utsikt mot naturreservatet Ryssberget.

Kvarnholmen består till stora delar av skärgårdsnatur med lummiga grönområden samtidigt som den erbjuder många olika aktiviteter för alla åldrar. Runt hela ön sträcker sig en 2,2 kilometer lång strandpromenad perfekt att även jogga på. Ta en paus längs vägen och beställ en kaffe i någon utav uteserveringarna.

Boka här

Information

Adress: Henriksdal

Pris: 200 kr

Datum:
7 januari 2022 - 10:30

Vad vill du göra?

Datum