Bli stridspilot för en dag

Nu kan du ge bort ett äventyr utöver det vanliga! Vad sägs som att uppleva hur det är att flyga svenska flygvapnets AJS 37 Viggen? I den här avancerade VR Motion flygsimulatorn med 3-axlat rörelsesystem kommer du få lära dig att navigera spakarna tillsammans med en riktig stridspilot.

Mer om upplevelsen

Dagen som stridspilot börjar i grupp med en kort lektion av en erfaren flyglärare där du får lära dig anropssignaler och ta del av dagens övningar. Under ledning av en riktig stridspilot kommer du få bekanta dig med planet och lära dig den grundläggande kunskapen. När du är redo är det dags att hoppa in i din flygsimulator och utföra flera häftiga manövers – vad sägs som en loop eller roteflygning? Avslutningsvis får du, tillsammans med gruppen, strida mot fienden för att sedan göra dig redo för landning och debriefing.

Om flygsimulatorn

  • 3-axlat Motionsystem
  • Riktig telemetri
  • VR
  • DCS
  • Realistiska flygkontroller
  • Bass shaker ljudsystem

Saab 37 Viggens historia

Saab 37 Viggen var ett medeltungt attackflygplan som byggdes av Saab AB på beställning av Kungliga Flygförvaltningen. Första flygningen skedde år 1967 från Saabfältet i Linköping och fyra år senare inleddes leveranserna till Flygvapnet. Namnet Viggen är hämtat från den nordiska mytologin, där Tors hammare Mjölner gav ifrån sig kraftiga åskviggar när de färdades genom skyn. Namnet passade även bra på grund av canardvingen, en stabilisator, på Viggens främre del.

Foto: Brorsson

Kläder: Flygoveraller tillhandahålls på plats. Du kan därför ha dina vanliga kläder när du kommer hit.
Väder: Ej väderberoende, upplevelsen görs inomhus.
När: Utvalda datum året runt.
Varaktighet:  90 minuter varav 45 minuter i simulatorn.
Åskådare: Det går fint att ta med ett sällskap på tre personer.
Åldersgräns: 15 år.
Pris: 1795 kr

Den här aktiviteten köps som en upplevelsepresent och är perfekt att ge som gåva till en person som gläds av adrenalin och militär historia. Flygningen sker endast i nyktert tillstånd.

En otroligt häftig upplevelse som måste upplevas!

Boka här
Taggar:ActionAdrenalinAktiviteterArlandaÄventyrFars dagFlygplanFödelsedagspresentFöretagsaktiviteterMilitärhistoriaMinne för livetSimulatorSportaktiviteterStockholmStridspilotUpplevelsepresenterUpplevelser

Information

Adress: Arlanda

Pris: 1795 kr

Vad vill du göra?

Datum