Brunch i Stockholm

Hitta tips på trevliga och uppskattade bruncher.Hitta annat roligt att göra

Datum

Mer om brunch i Stockholm

Visste du att ordet är en sammanslagning av engelskans ord breakfast och lunch? Precis som sammanslagningen leder en att tro så är tanken att äta en större måltid som ersätter både frukost och lunch. Måltiden kan ätas både på förmiddagen och eftermiddagen. Konceptet har utvecklats i USA och England sen någonstans runt år 1900 och kom (tillbaka) till Sverige under 1970-talet.

Populärt nöje för stockholmare

Måltiden är annars ett populärt nöje för stockholmare under helgen och det öppnas bara fler och fler koncept i och runt staden. Till brunchen tar du med dig nära och köra och unnar er en härlig buffé fylld av godsaker för alla sinnen. För många familjer kan måltiden vara ett av helgens stora nöjen.

Tänk på att många bruncher är väldigt populära så du behöver ibland boka i god tid innan för att vara säker på plats. Många serveringar är öppna både på lördagar och söndagar, men söndag är dagen då de flesta restauranger har brunchöppet.

Beroende på smak så hittar du med olika inriktningar som husmanskost, asiastisk mat, amerikansk mat, italiensk mat och massor av annat gott från olika delar av världen. Det vanligaste är det traditionella svenska köket dock.

Kuriosa kring brunch

Lite annan kuriosa är att begreppet har i svenskan utvecklats till frunch och sen gammalt har måltiden även kallats frukostmiddag. De som gjort värnplikten under 1900-talet känner även igen begreppet ”förstärkt frukost” som brukade serveras i mässen på lördagar och söndagar. Sen 2008 brukar man säga att själva kulturen kring måltiden utvecklats på allvar och har idag blivit ett av de populäraste nöjena under helgen för många.

Anordnar du bruncher?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR