Romantisk champagneprovning för två

Champagne är ett torrt, mousserande vitt vin som framställs av druvorna från regionen Champagne i Frankrike. Med små bubblor och en syrlig smak har denna dryck i århundraden hyllats som en av livets lyxvaror. Men vad är det egentligen som gör champagne så speciell? Finns det mer än vad man kan se när man öppnar flaskan?

Champagne är en typ av mousserande vin med många variationer i produktionsprocessen beroende på var i Europa eller Amerika den ursprungligen kommer ifrån. Detta innebär att du inte kan säga ”det här smakar som” eftersom varje version kommer att ha olika egenskaper beroende på tillverkningsprocess. Skillnaderna mellan de olika processerna kan du lära dig mer om under provningen.

Pris: 590 kr / person

När: Arrangeras året om

Tid: ca 2 timmar

Champagneprovning upplevelsepresent

Bra att tänka på innan champagneprovningen

Drick inte alkohol och använd inte starka dofter innan provningen. Det kommer påverka din smakupplevelse.

Provningen håller på i cirka 2 timmar och ni kommer hinna med att testa 4-6 olika champagnesorter. Medan ni provar så kommer experten hjälpa dig förstå mer om produktionen, historien och annan spännande fakta om drycken. Kunskaperna kommer få dig att uppskatta smakerna ännu mer.

Champagne VS mousserande vin

Hur stora är skillnaderna mellan en spansk Cava, en tysk Sekt och den franska Champagnen egentligen? Och vad innebär det för vinets slutgiltiga karaktär varifrån det kommer och hur framställningsprocessen går till?

Det finns många skillnader i smaken mellan de olika vinsorterna. Vinets ursprung och produktionsprocess kan exempelvis påverka smaken. Det är dock bara mousserande vin från regionen Champagne i Frankrike som får kallas just Champagne. Annars är Champagne ett mousserande vin precis som Sekt och Cava.

I århundraden har vinet hyllats över hela världen för sin förmåga att framkalla känslor. Trots framstegen inom teknik och vetenskap är vi i dag fortfarande inte närmare än tidigare att förstå hur denna process går till. Det hindrar oss dock inte från att försöka förstå hur smaken och bubblorna påverkar ens känslor! Med en kunnig sommelier vid din sida kommer du att kunna erbjuda mer insikt i vad som gör varje sort annorlunda och bättre förstå varför bubblor har en sådan inverkan på smakupplevelsen.

Denna upplevelse passar perfekt som romantisk överraskning.

Boka här
Taggar:Alla hjärtans dagChampagneprovningDalarnaDryckesprovningFalunFebruariGävleGävleborgGöteborgJönköpingKarlstadMalmöMors dagÖrebroSkåneStockholmUpplevelse.comUpplevelsepresenterUppsalaVästeråsVästra Götaland

Information

Adress: Adress vid bokning

Pris: 590 kr

Vad vill du göra?

Datum