Vad händer på Djurgården

Hitta tips på roliga saker att göra på denna kungliga ö.Mer om Djurgården

Djurgården är en av Stockholms mest populära platser att besöka och med sin grönska, närhet till vatten och attraktioner så är det kanske inte så konstigt. Djurgården hittar du in centrala Stockholm och du kan blicka ut över ön från Södermalm, Gamla Stan och Östermalm. Du tar dig ut till Djurgården med bil, buss eller spårvagn genom att åka på glamorösa Strandvägen eller ta en kort båttur från Slussen. Observera att du kan ta dig ut till Slussen med båt på ditt vanliga SL-kort. Spårvagnarna går från Kungsträdgården och Norrmalmstorg.

Attraktioner på Djurgården

De två kanske mest kända attraktionerna på Djurgården är givetvis djurparken Skansen och nöjesfältet Gröna Lund som varje bjuder upp till massa skoj för hela familjen. Missa inte att både Skansen och Gröna Lund även arrangerar konserter och spelningar med flera av Sveriges och världens mest uppskattade artister under sommaren. Förutom Skansen och Gröna Lund finns det mängder av saker du kan göra, här är några förslag: Besöka ön flera museum (läs mer nedan), äta god mat och gå på evenemang på Cirkus, besöka Junibacken och låta barnen leka med Astrid Lindgrens klassiska karaktärer eller varför inte ta en sightseeing runt ön och upptäck det mest sevärda på ön?

Restauranger och barer

Flera av Stockholms populäraste restauranger och barer hittar du på Djurgården. Bland annat hittar du Stockholms kanske populäraste uteservering Josefina här. Med sin härliga utsikt över vattnet och sköna atmosfär vallfärdar stockholmare för att hänga på Josefina en solig sommardag. Wärdshuset Ulla Winbladh som fått sitt namn av Bellmans musa är en av Stockholms mest kända restauranger och det är inte ovanligt att du hittar celebriteter på restaurangen. Förutom sitt namn är även Ulla Winbladh känd för att servera fantastiskt god svensk mat.

Museum på Djurgården

Djurgården ärkanske Stockholms mest museum-täta område och på ön hittar du flera av Stockholms mest uppskattade museum. Här är flera av de museum du hittar på ön: Abba the Museum, Aquaria vattenmuseum, Skansen, Biologiska museet, Etnografiska museet, Museifartygen, Vasamuseet, Nordiska museet, Polismuseet, Riksidrottsmuseet, Sjöhistoriska museet, Spritmuseum, Tekniska museet samt Tobaks- och tändsticksmuseum.

Arrangerar du event på Djurgården?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR