Djurgårdsvandring, skogsbad och blommornas hemliga liv

Välkommen till en guidning i historiens landskap, med djurgårdsguide genom minst tusen års tradition av betesdjur, och naturens formning i samspel med människan. Hur har platsen utvecklats sedan vikingarna kom hit, hur hör den ihop med Stockholms historia, och hur har det påverkat djur- och växtliv på ängarna?

Vi leder er till en blomstervandring i sommargrönskan på Kaknäs ängar, där vi möter ängens blommor med guidning av Helena Johard, forskare inom biologi, skogsbadsguide och konstnär. I en mångfald av dofter och färger får vi lära känna flera olika blomarter, deras egna språk, samarbeten och olika sätt att leva.

En exkursion i växternas värld hjälper oss att rota oss själva i vår historia. Under vandringen lär vi oss också om örternas ätbarhet och medicinsk verkan.

Vi fördjupar vår blomstervandring med en sinnesöppning med skogsbadsmetod och kanske till och med samtalar med växterna innan vi samlar växter med medicinsk verkan till en gemensam te-stund. Vandringen på ängarna avslutas med en somrig ekologisk fika vid hästhagarna, framdukad på finporslin. Vi fikar och lyssnar till fågelsång innan vi rör oss hemåt efter en berikande och rofylld kväll.

Mötesplats: Vi möts vid busshållplats Kaknäs kl 17.30.

Paketpris: 500 kr per person (472 kr exkl. moms).

Deltagare: Vi har max 12 personer på denna vandring, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt.

Klädsel: Mjuka och sköna kläder efter väder.

Sista bokningsdag: 12 augusti.

Boka här

Information

Pris: 500 kr

Datum:
14 augusti 2021 - 17:30

Vad vill du göra?

Datum