Entrébiljett till Skansen – slipp kön

Res tillbaka i tiden på denna autentiska utställning av det förindustriella Sverige. Besök hus och gårdar från hela landet och upplev på egen hand det traditionella, lantliga livet. Upptäck Sveriges historia. Ta reda på hur svenskar en gång levde efter årstiderna, genom tider och traditioner, arbete, firande och vardagsliv. Möt djurlivet inklusive nordiskt vilda djur, sällsynta raser, husdjur och exotiska varelser. Det finns också ett barnzoo med husdjur som katter, kaniner och marsvin. Upplev en unik plats där historien möter idag, där svenska traditioner och hantverk lever och där människor i alla åldrar möts.

TIPS! Köp biljett online innan du besöker Skansen för att slippa kön.

Pris: 160 kr

Skansen

Händer på Skansen

Skansen är en av Stockholm mest populära destinationer för både turister och stockholmarna. Här finns trevliga och djur att besöka och intressant kultur att lära känna. De flesta stockholmarna kommer dock hit av andra orsaker. Under sommaren arrangeras exempelvis en av Sveriges mest populära tv-program här. Allsång på Skansen ses av miljontals människor varje sommar och alla besökare är välkomna att se uppträdandena på plats. Vid juletid anordnas en Stockholms mest populära julmarknader här där du kan besöka och shoppa klassiskt svenskt hantverk, mat och dryck.

Året runt arrangeras även evenemang för barn där påsken och de loven har särskilt mycket kul som händer. Även nationaldagen, nyår, midsommar, lucia och Valborg har populära firanden på Skansen.

Intressanta fakta om Skansen

Skansens friluftsmuseum invigdes redan år 1891 och grundades av Artur Hazelius. Namnet kommer från skansen som kung Karl XIV Johan låt uppföra åt sin son Oscar 1 och som användes som lekplats. En skans är en fast punkt i äldre befäst fältställning.

Skansens stadskvarter föreställer en medelstor svensk stad på 1800-talet med post, apotek, butiker, verkstad och bostäder. I alla byggnaderna utövas olika historiska yrken.

Saker du kan besöka under ditt besök

Nedan hittar du några förslag på saker du kan upptäcka på Skansen.

Krogen Stora gungan (krog från år 1801)

Moragården (Skansens första byggnad, inköpt 1885)

Posthuset (från 1840)

Seglora kyrka (en av Sveriges mest populära bröllopsyrkor)

Skansen-Akvariet (tropikhus med regnskog och akvarium)

Bergbanan (200 meter lång rälsbana från 1897)

Stockholms glasbruk

Boka här

Information

Adress: Djurgården

Pris: 220 kr

Vad vill du göra?

Datum