Vad händer i Stockholm

Familjelördag på jullovet: Vid skogens slut med Pantomimteatern – Dieselverkstaden

Datum 3 januari 2019 kl 15:00-15:45

Var Lilla scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt
Längd: 45 minuter

Ett fint julklappstips!

Pantomimteatern fyller 40 år och en av grundarna Bo W Lindström har länge gått och nynnat på ”I ett hus vid skogens slut” – den kända rörelsevisan. Det har blivit en ordlös, varm, musikalisk, visuell föreställning med musik, mim, skuggspel och masker.

I vår berättelse möter vi den stressade dirigenten, Dirren som flyr stadens hets och larm till en tyst glänta i skogen. Allt är frid och fröjd tills det plötsligt knackar på dörren. En är jagad, andra är bara hungriga, någon luktar illa och en låter på ett sätt som är alldeles omöjligt att förstå.
En varm, musikalisk, spännande och rolig mimföreställning med skuggspel och masker där vi fokuserar på att öppna vår dörr för någon. En föreställning för små barn om stora frågor!

Pantomimteatern fortsätter alltså på temat flykt och nu med siktet inställt på de små barnen där vi sätter vi fokus på ankomsten. Vi fokuserar på välkomnande, att öppna sin dörr och värme. Vi leker också med begreppen att vara annorlunda, att kanske vara misstänksam och rädd för det/dem man inte känner till. Vem är rädd för vem?

Press:
”Klart lysande stjärnor på barnteaterns himlavalv” ”en föreställning som blir oförmodat rolig då en rad frusna och/eller ensamma djur i tur och ordning får tak över huvudet.”
”mimteaterns nestor Bo W Lindström… är den här gången obetalbar i balansen mellan humor, kroppsligt berättande och allvar.”
DN

Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.

Medverkande: Idé av Bo W Lindström, efter den gamla barnvisan I ett hus…
Regi: Victoria Kahn
Foto: Bengt Wanselius
På scen: Bo W Lindström och Alice Hillbom Rudfeldt
Scenografi/siluetter/masker: Sara Kander
Musik: Torbjörn Svedberg Ljus & teknik: Kundali Löfstrand Mask: Rebecca Afzelius Affisch & kort: Sara Kander
Produktion: Pantomimteatern

Biljetter: 100 kr per person

Stockholmsupplevelse i julklapp

Spaka ett flygplan

Vikingamiddag på Aifur

Standup för två

Chokladmassage

VR upplevelse

Kör Ferrari eller Lamborghini