Från lort till lyx – en vandring genom Östermalms historia

Idag tornar lyxbutikerna upp sig, förr var det standard med fisklukt och dunster av latrin. Stadsvandringen Från Lort till Lyx, tar oss med på Östermalms resa från misär till Stockholms dyraste kvarter – från lort till lyx.

Östermalm kallas idag “Sveriges mest fashionabla stadsdel”. Vi undrar hur dagens bostadsköpare skulle känna för priserna på de mondäna våningar, som är högst i hela landet, om de visste hur det sett ut förr. Föreställ dig ett Östermalm som förknippades med eländiga gångstigar, skitiga, illaluktande fiskerier och tvättstugor, istället för Louis Vuitton och GUCCI butiker. Där vi idag finner lyxiga restauranger låg tidigare skräp i varje hörna.

Under vår stockholmsvandring Från Lort till Lyx berättar vi om hur stockholmare dränkte katter och skurkar i Nybroviken medan Stockholms drägg spelade kronvägg (singlade slant) och barn letade råttor.

Se en annan sida av tjusiga Östermalm under tiden som vi promenerar från Nybroplans havsutsikt längs med Strandvägens ståtliga palats, till Dramaten och genom den kungliga delen av malmen.

Stadsvandring Östermalm

Priser & praktisk info

Vuxen 360 kr / Barn (6-18 år) 270 kr

Ingår: Guidad promenad på svenska.

Vänligen notera: Denna tur är 1,5 timmar. Denna stadsvandring äger rum mitt i city där trafik och ljud från omgivningen är oundviklig. Bekväma skor, kläder efter väder och en vattenflaska rekommenderas.

Föranmälan krävs. Startplats fås i bekräftelsen.

Boka här

Information

Adress: Östermalm

Pris: 360 kr

Vad vill du göra?

Datum