Ginprovning och bränneribesök på Stockholms Bränneri

Kanske har du redan hört talas om Stockholms Bränneri, det lilla hantverksdestilleriet på Södermalm i Stockholm som gjort stor succé sedan starten 2016. Men visste du att det hela började många mil från vår huvudstad, närmare bestämt i en lägenhet i Vancouver? Det, och mycket annat får du veta mer om under upplevelsen ginprovning och bränneribesök på Stockholms Bränneri. Samtidigt som du sippar på en riktigt god gin och tonic, såklart. Lyssna till historien bakom Stockholms Bränneri, hur just deras ginproduktion går till, och smaka på fyra olika sorters gin under en guidad provning.

TIPS! Denna upplevelse passar perfekt att ge som present till någon som uppskattar god dryck.

Pris: 375 kr

Tid: 2 timmar

Ingår: Guidad visning och provning av 4 ginsorter, 1 riktigt god gin och tonic samt fascinerande historia om Stockholms Bränneri.

Ginprovning Stockholm

Händer under ginprovningen

Du anländer till den gamla bilverkstaden på Södermalm och kliver in i egen värld där allt handlar om att skapa riktigt bra gin. Under provningen får du dels träffa eldsjälarna bakom destilleriet och även smaka en av Stockholms godaste gin och tonic (enligt obekräftade källor). Ni får en guidad tur av gintillverkningsprocessen och höra den spännande historien om hyr destilleriet kom till. Bara upplevelsen att kliva in i den renoverade verkstaden kommer vara en upplevelse i sig. Under turen kommer du även få provsmaka fyra ginsorter som tillverkats i destilleriet.

Mer om Stockholms Bränneri

Sedan starten 2016 har Stockholms Bränneri närmast haft en explosionsartad utveckling. Efterfrågan på deras gin har varit stort och varumärket blivit starkt. En av de bidragande orsakerna till den snabba utvecklingen är sannolikt fokuset på hantverket och den småskaliga produktionen. Här handlar det inte om att sälja så många flaskor som möjligt utan att tillverka gin av högsta kvalité. Kanske har du lagt märke till deras el-moppa som försörjer Stockholms krogar med deras gin?

Smakerna inspireras från den nordiska kulturen och närområdets omgivning. På senare år har även destilleriet börjat tillverka akvavit och aperitif som du kan ställa frågor om under ginprovningen.

Boka här

Information

Adress: Södermalm

Pris: 375 kr

Vad vill du göra?

Datum