Götgatans historia – en stadsvandring

Häng med på en underhållande Södervandring med den välkände Söderguiden Peter Frisk

Den välbesökta turen ”Götgatans historia” är en intressant och spännande historia om en av stans mest varierande storgator.
Peter Frisk leder vandringen från Mariagränd i norr till Ringvägen i söder.

Priser
Vuxen: 175 kr
Ungdom: (10-18 år): 100 kr
Barn: Gratis

Mer om Götgatan

Götgatan är en av Stockholms mer kända gator och sträcker sig över Södermalm från Slussen till Skanstull. Tillsammans med Drottninggatan och Regeringsgatan har Götgatan varit en klassisk in- och utfartsväg till och från Stockholm. Gatan omnämns redan 1492 med namnet Almennings weghen och har under åren haft många olika från Stråkgatan till Store sträckegathun. Den gemensamma nämnaren är att alla namn refererat till en viktig gata. 1644 fick gatan namnet Götgatan.

Under senare tid har Götgatan varit en av Stockholms stora biogator, totalt har det legat 10 olika biografer längs gatan (dock inte nuförtiden och inte samtidigt). Du hittar även teatrar, shoppingcenter samt många restauranger och barer längs gatan.

Några av de mer kända byggnaderna och platser innefattar Stockholms stadsmuseum, Louis De Geers palats, Björns trädgård, Lillienhoffska palatset, Medborgarplatsen och Skrapan.

Bilder från Götgatan

Medborgarplatsen

Medborgarplatsen

 

 

 

Boka här

Information

Adress: Mötesplats fås vid bokning

Pris: 175 kr

Datum:
3 december 2020 - 11:0026 december 2020 - 11:00

Vad vill du göra?

Datum