Konserter Gröna Lund

Sommarens konserter på Gröna Lund

Som vanligt kommer det bli mängder av grymma musikuppträdanden på Gröna Lund i sommaren. Här kan du hänga bland alla artister som kommer uppträda. 

Denna artikel uppdateras löpande i takt med att fler artister tillkännages. Längre ner i artikeln hittar du presentationer om respektive artist.

Med Grönan Live-passet har du fri entré till alla konsert- och alla danskvällar. Passet kostar 399 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop.

Foto i artikel: Marko T WraménHär är de artister som är klara hittills:

Du hittar en presentation om varje artist längre ner.

11 maj kl 20.00: Macklemore

12 maj kl 20.00: Norlie & KKV

26 maj kl 20.00: Bolaget

2 juni kl 20.00: Daniel Adams-Ray

6 juni kl 20.00: Hooja

8 juni kl 20.00: Jack Johnson

12 juni kl 20.00: Jireel

13 juni kl 20.00: Alter Bride

14 juni kl 20.00: Disturbed

12 juli kl 20.00: Machine Gun Kelly

14 augusti kl 20.00: Marcus & Martinus

23 augusti kl 20.00: Trippie Redd

24 augusti kl 20.00: Johnossi

21 september kl 20.00: Gavin DeGrawMacklemore (Gröna Lund 11 maj)

Med över 13 miljarder streams och megahits som ”Thrift Shop” och ”Can’t Hold Us” är han en av världens mest framgångsrika oberoende artister. Han spelade för ett kokande Gröna Lund 2018 och i sommar förväntar vi oss inget mindre än samma konsertmagi.

Film från när Macklemore uppträdde på Gröna Lund 2018

Norlie & KKV (12 maj)

Under hösten 2022 satte Sveriges mest ikoniska duo Norlie & KKV sin prägel på hela Så mycket bättre. Med deras oförglömliga tolkningar, unika sound och en känsla för den publikfriande dansen bevisade de ännu en gång att de är ett av vårt lands största band. De har sedan debuten 2011 skapat oförglömliga hits; låtar som “Tröjan du hatar”, “Ingen annan rör mig som du” och “Din Idiot” har gjort Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag till självklara publikfavoriter. De har nominerats till otaliga priser, stått på de största scenerna, streamats över en halv miljard gånger och samarbetat med bland andra Estraden, Benjamin Ingrosso och Junie. Norlie & KKV har lyckats bli folkliga i tysthet och har ett starkt band till sin armé av fans som bär dem fram genom en karriär av nästan uteslutande toppar.

Bolaget (26 maj)

Karriären startade 2019 på en förfest i en ungkarlslya i Falun och nu fyra år senare har de över 180 miljoner streams och är en självklar akt på de svenska scenerna. Under sommaren 2022 fick de sin första listetta med singeln ”Kan Inte Gå”, en låt som senare också blev den mest streamade låten i Sverige förra året. Med hits som ”Dum”, ”Borde gå hem”, ”Nykter” och ”Fem Komma Tvåan” fyller gruppen dansgolv till bristningsgränsen och fortsätter att sätta publikrekord runt om i landet. Sommaren 2023 ger de sig ut på sin hittills största turné med spelningar i hela Norden.

Daniel Adams-Ray (2 juni)

Daniel Adams-Ray skapar musik som fångar samhällets strömningar på ett unikt och relevant vis. Han slog igenom som medlem i Snook och är en av förgrundsgestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen. När han senare släppte den kritikerrosade solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” förändrade han synen på hur svensk pop kan låta. När 10-talet summerades stod det klart att singeln ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under det decenniet. 2020 återvände Daniel Adams-Ray med ny musik och året efter följde det tredje soloalbumet i ordningen, ”Döda hjärtan kan slå igen”, hans första svenska platta på åtta år. 2021 medverkade han också i Så Mycket Bättre där hans tolkningar hyllades av såväl deltagare som tittare. Med miljontals streams, otaliga livespelningar och hyllade musiksläpp har han skapat sig en säker plats på den svenska musikscenen.

Hooja (6 juni)

Denna mystiska, maskerade duo fick hela svenska folket att sjunga om Banan, Melon, Kiwi och Citron över en natt och nu har detta norrländska fenomen spridit sig långt utanför deras hemtrakter vid polcirkeln. Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag med musik och motorsåg när Norrlands stolthet Hooja intar Stora Scen kl. 20.00.

Jack Johnson (8 juni)

Jack Johnson växte upp på Hawaii och hans ungdom präglades av surfande och gitarrspelande. Johnson hade sitt stora internationella genombrott 2005 med albumet ”In Between Dreams”. Albumet sålde över sex miljoner exemplar och innehåller hitsen ”Better Together”, ”Good People” och ”Sitting, Waiting, Wishing” som gav Johnson en Grammy Award-nominering. Hans senaste album ”Meet the Moonlight” kom förra året och är Johnsons första släpp på fem år. Utanför musiken är han känd för sitt miljöengagemang och tillsammans med sin fru driver han flera miljö- och välgörenhetsinitiativ.

Jireel (12 juni)

Rapparen, sångaren och låtskrivaren från Rågsved är vinnare av såväl Grammis- som P3 Guld-priser och har sedan det första singelsläppet 2016 samlat på sig drygt 250 miljoner streams på Spotify. Debut-EP:n ”Jettad” inkluderade hitsinglarna ”Cataleya” och ”Snap”, som båda blev certifierade Platinum kort tid efter respektive release. 2018 släppte Jireel sitt debutalbum ”18” och 2020 kom album nummer två, ”Sex känslor”, som gästades av bland andra Miriam Bryant och Victor Leksell. Tidigare i år skedde en brytpunkt när han släppte sitt tredje och hittills mest personliga album ”1953”. Jireel spelade på Gröna Lunds Stora Scen inför en stor och hängiven publik sommaren 2019 och nu ser vi fram emot att få se honom igen.

Alter Bridge (13 juni)

Alter Bridge har skapat sig en säker plats på den internationella hårdrockscenen; de har överträffat alla förväntningar och mål med nästan en halv miljard streams, över 2 miljoner sålda fysiska skivor och har blivit hyllade i musikpress världen över sedan debutalbumet ”One Day” som kom 2004. Allt detta har de uppnått genom att ständigt skapa relevant musik och genom sina oförglömliga liveshower. I höstas släppte de kritikerrosade skivan ”Pawns & King” som representerar allt de har uppnått genom deras nästan två decennier tillsammans.


Disturbed (14 juni)

De har sålt över 17 miljoner album, streamats nästintill 8 miljarder gånger och haft fem förstaplaceringar i rad på Billboardlistan. Deras trognaste fans har följt dem ända sedan debutplattan ”The Sickness” från 2000, men bandet fann även en ny publik med sin hårdrockstolkning av Simon & Garfunkels ”The Sound of Silence”.

Machine Gun Kelly (12 juli)

Den Grammy-nominerade artisten Machine Gun Kelly dundrade in i hiphop-världen 2012 och vid släppet av hans första album ”Lace Up” nådde han omedelbar stjärnstatus. Idag är han en stark kraft inom musik, underhållning, film, mode och besitter samma attityd som de stora raplegenderna med minst lika mycket talang. De senaste åren har hans skivor toppat Billboard-listorna och sålt platina – han har fått otaliga priser och hans senaste album ”Mainstream Sellout” är nominerad till en Grammy 2023 i kategorin ”Årets rockalbum”. Med sitt karismatiska uttryck, genreöverskridande musik och sina starka texter har Machine Gun Kelly fått en permanent plats i hjärtat hos hans konstant växande fanbase.

Marcus & Martinus (14 augusti)

Marcus & Martinus som slog igenom redan vid 10 års ålder när de vann musiktävlingen Melodi Grand Prix Junior i Norge. 2016 blev de Nordens största popfenomen över en natt genom superhiten ”Elektrisk”. Denna norska duo från Trofors har turnerat över hela Europa, har hundramiljontals med streams och miljontals följare på sociala medier. De överraskade hela svenska folket i ”Masked Singer Sverige” när de avslöjades som vinnare förra året och nu på lördag tävlar de i Melodifestivalen med bidraget ”Air”.

Trippie Redd (23 augusti)

Trippie Redd (eller Michael Lamar White IV som han döptes till) föddes 1999 i Canton, Ohio. Under hans uppväxt lyssnade han på hiphop-ikoner som Tupac Shakur, Nas och Jay-Z men blev senare också fascinerad av shock rock-akter som Slipknot, Rob Zombie och Marilyn Manson, något som också influerat hans musik. Hans musikkarriär startade i en hemmabyggd studio i kusinens källare i Ohio, men när han senare flyttade till Atlanta blev han snabbt upptäckt och fick skivkontrakt. Sedan dess har han nått otaliga framgångar och har samarbetat med bland andra Travis Scott och Busta Rhymes. Han räknas idag som en av hiphoppens mest kreativa och genrebrytande artister, där hans melodiska rap och skarpa texter blandas med element av rock och heavy metal.

Johnossi (24 augusti)

Denna hyllade och Grammis- och P3-Guldvinnande rockduo bjuder både på storslagna rockhits så väl som magiska scenframträdanden, något vi inte minst fått se smakprov på i den senaste säsongen av ”Så Mycket Bättre” där John Engelbert bjöd på TV-magi.

Gavin DeGraw

Med låtar som ”I Don’t Want to Be”, ”Chariot” och ”Not Over You” har denna multiplatina-belönade sångare och låtskrivare Gavin DeGraw skapat en stor fanskara över hela världen. Han är den sällsynta talangen som sömlöst kan dela scen med så väl Billy Joel och The Allman Brothers som Maroon 5 och Shania Twain. Hans musik har blivit hyllad, fått oräkneliga streams och flera Grammy-nomineringar. Våren 2022 kom hans sjunde album ”Face The River”, där han syr ihop en tidlös berättelse om sitt liv med sin unika blandning av pop, soul, country, folk och funk.Vad vill du göra?

Datum