Konserter Gröna Lund

Sommarens konserter på Gröna Lund

Som vanligt kommer det bli mängder av grymma musikuppträdanden på Gröna Lund i sommaren. Här kan du hänga bland alla artister som kommer uppträda. 

Denna artikel uppdateras löpande i takt med att fler artister tillkännages. Längre ner i artikeln hittar du presentationer om respektive artist.

Med Grönan Live-passet har du fri entré till alla konsert- och alla danskvällar. Passet kostar 399 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop.

Foto i artikel: Marko T Wramén

Innehåll i denna artikel:

– Artister Gröna Lunds stora scen

– Artister Gröna Lunds lilla scen

– Presentation av alla artister

Här är de artister som är klara hittills:

Du hittar en presentation om varje artist längre ner.

3 augusti 20:00: First Aid Kit
14 augusti kl 20.00: Marcus & Martinus
15 augusti kl 20.00: Anna Ternheim
16 augusti kl 20.00: Years & Years
17 augusti kl 20.00: The Tallest Man on Earth
23 augusti kl 20.00: Trippie Redd
24 augusti kl 20.00: Johnossi
30 augusti kl 20.00: Veronica Maggio och Miriam Bryant
31 augusti kl 18.00 – 21.30: Danny Saucedo (Danny Deluxe, läs mer nedan)
7 september kl 20.00: Albin Lee Meddau
8 september kl 20.00: Miss Li
14 september kl 20.00: Carola
15 september kl 20.00: Benjamin Ingrosso
21 september kl 20.00: Gavin DeGraw
22 september kl 20.00: Tjuvjakt

Konserter på Gröna Lunds Lilla scen

Under sommaren kan du se fram emot intima konsertupplevelser, här är artisterna på Gröna Lunds Lilla scen.

Maxida Märak – Lilla Scen den 7 augusti kl. 20.00

Maxida Märak är en av landets mest unika och tongivande artister. Med jojk som drivmedel blandar Maxida pop, hiphop och R&B till något alldeles unikt – alltid med en tyngd och ett budskap där Sápmi är normen. Texterna är raka och ärliga, ofta politiska, men även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist utan det är strävan efter att skapa fet musik. 2021 medverkade hon i TV4:s ”Så mycket bättre” och 2022 gjorde hon över 100 spelningar samtidigt som hon släppte ny musik där hon samarbetat med bland andra Melissa Horn, Joakim Berg och Carl Falk. Sedan debuten 2015 har hon sällan legat på latsidan och 2023 är inget undantag – snart väntar mer musik signerad Maxida Märak.

The Dahmers – Lilla Scen den 8 augusti kl. 20.00

I ett tumult av punk-energi, klassisk rock och catchiga pop-melodier har The Dahmers formats, ett band som inte drar sig för att mixa sina vitt spridda influenser. Man kan höra inspiration från band som bl.a. Ramones, Thin Lizzy, Beatles, Misfits, Status Quo, Black Flag, The Kinks och ABBA. Blandat med mörka teman som skräck, frustration och utanförskap gör dessa kontraster The Dahmers till ett färgstarkt och originellt band som går sin egen väg. Sedan debutalbumet ”Demons” 2013 har de släppt flera singlar, två album, en EP och gjort otaliga spelningar runtom i landet.. Under hösten 2021 gjorde de en support-turné med The Hives på stora scener runt om i Europa. I februari släpptes deras EP ” Ghouls In The Garage”.

Lucianoz – Lilla Scen 9 augusti juni kl 20.00

Lucianoz har med sin unika röst och personlighet tolkat Stefan Borschs klassiker ”Det är ju dej jag går och väntar på” och lyckats fånga publiken, fått en stor fanbase och miljontals streams. I Melodifestivalens semifinal gjorde Lucianoz TV-debut med sin hyllning till Pernilla Wahlgren då han framträdde med hennes klassiker ”Picadilly Circus”. Inspirerad av sin pappas kassetter och morfars orkester hamnade han i en av våra mest klassiska svenska musikkulturer och nu vill han genom sin musik förmedla kärlek till alla runtom vårt land och se folk dansa.

Coca Carola – Lilla Scen den 11 augusti kl. 20.00

Ettrig punkpop,rock, full fart, melodier och mängder av jävlaranamma har alltid präglat Coca Carola som bildades i Åkersberga 1986. Ett högt tempo med skivsläpp i princip vartannat år samt spelningar mer eller mindre helg efter helg vid sidan om allas ordinarie jobb tog till sist ut sin rätt.Efter 18 år, 136 låtar, en bra bit över 450 spelningar och över 22 000 mil på vägarna lade ett av landets mest envisa undergroundband ned verksamheten 2004. Efter det har de dykt upp på diverse jubileum och stödgalor för kortare uppträdanden samt på Peace & Love-festivalen i Borlänge 2012. Under 2023 kommer Coca Carola tillbaka och gör ett antal väl valda spelningar runtom i landet.

Fröken Elvis – Lilla Scen den 18 augusti kl. 20.00

Bandet som kommer med humor, lite allvar, stämsång och en jädra massa instrument! Fröken Elvis har blivit ett av våra mest älskade liveband med utsålda turnéer och publikrekord över hela Sverige. Med sin genuina värme och humor låter Fröken Elvis publiken lyssna till svenska, träffande texter i lekfulla arrangemang där hela känslospektrat och spelglädjen ges utrymme, både på skiva och på scen.

Felicia Takman – Lilla Scen den 25 augusti kl. 20.00

Felicia Takman, som är en av de mest lysande svenska popstjärnorna just nu, skriver personlig pop på svenska och texterna är en stor del av hennes artisteri. De präglas av efterfestromantik med lekfulla iakttagelser där hon tonsätter det som annars hade passerat som vardagliga bagateller. Nyligen nominerades hon både till P3 Guld och en Grammis i kategorin ”Årets Nykomling” för hennes hyllade debutalbum ”Alla gör slut”.

Presentation om årets artister på Gröna Lund

Macklemore (11 maj)

Med över 13 miljarder streams och megahits som ”Thrift Shop” och ”Can’t Hold Us” är han en av världens mest framgångsrika oberoende artister. Han spelade för ett kokande Gröna Lund 2018 och i sommar förväntar vi oss inget mindre än samma konsertmagi.

Film från när Macklemore uppträdde på Gröna Lund 2018

Norlie & KKV (12 maj)

Under hösten 2022 satte Sveriges mest ikoniska duo Norlie & KKV sin prägel på hela Så mycket bättre. Med deras oförglömliga tolkningar, unika sound och en känsla för den publikfriande dansen bevisade de ännu en gång att de är ett av vårt lands största band. De har sedan debuten 2011 skapat oförglömliga hits; låtar som “Tröjan du hatar”, “Ingen annan rör mig som du” och “Din Idiot” har gjort Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag till självklara publikfavoriter. De har nominerats till otaliga priser, stått på de största scenerna, streamats över en halv miljard gånger och samarbetat med bland andra Estraden, Benjamin Ingrosso och Junie. Norlie & KKV har lyckats bli folkliga i tysthet och har ett starkt band till sin armé av fans som bär dem fram genom en karriär av nästan uteslutande toppar.

Five Finger Death Punch (25 maj)

Sedan Five Finger Death Punchs debutalbum, ”The Way Of The Fist” 2007, har bandet släppt ytterligare åtta skivor, som alla har sålt guld eller platina. 5FDP har nått över sju miljarder streams och har samlat ihop 42 topp 10-singlar, varav fjorton gick direkt till in på första plats vilket gör dem till ett av de största rockbanden genom tiderna sett till total försäljning och streams. Extra fantastiskt är också att de med deras senaste album, ”AfterLife”, slog rekordet med att ha haft flest album på första plats på Billboards Hard Rock-lista. Five Finger Death Punch har sålt över en miljon konsertbiljetter bara sedan 2019 och åker senare denna månad på turné runt om i världen med Metallica, en turné som pågår fram till slutet av 2024. Under det senaste decenniet har bandet vunnit ett flertal priser och utmärkelser, bland annat det prestigefyllda Soldier Appreciation Award av Association Of The United States Army, en utmärkelse som endast tilldelats en annan artist före FFDP; Elvis Presley.

Bolaget (26 maj)

Karriären startade 2019 på en förfest i en ungkarlslya i Falun och nu fyra år senare har de över 180 miljoner streams och är en självklar akt på de svenska scenerna. Under sommaren 2022 fick de sin första listetta med singeln ”Kan Inte Gå”, en låt som senare också blev den mest streamade låten i Sverige förra året. Med hits som ”Dum”, ”Borde gå hem”, ”Nykter” och ”Fem Komma Tvåan” fyller gruppen dansgolv till bristningsgränsen och fortsätter att sätta publikrekord runt om i landet. Sommaren 2023 ger de sig ut på sin hittills största turné med spelningar i hela Norden.

Westlife (28 maj)

Irlands mest framgångsrika pojkband, Westlife, bildades 1998 och slog igenom med deras självbetitlade debutalbum 1999. Med hits som ”My Love”, ”If I Let You Go” och ”Swear It Again” har de rönt enorma framgångar över hela världen. De har haft hela 33 förstaplaceringar på olika internationella albumlistor och har mottagit en mängd utmärkelser så som en World Music Award, två Brit Awards, fyra MTV Awards och fyra Record Of The Year Awards. Westlife har släppt tolv fullängdsalbum, sålt över 55 miljoner skivor och är det enda bandet som har gått direkt in på förstaplatsen på brittiska singellistan med alla sina sju första singlar. De har till dags dato sålt över fem miljoner konsertbiljetter världen över. Att de fortfarande är ett otroligt älskat band med hängivna fans blev tydligt när de i samband med deras ”Wild Dreams Tour” sommaren 2022 sålde ut Londons ikoniska Wembley Stadium.

Smith & Tell (1 juni)

Maria Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har de hittat sitt unika country-influerade popsound.De senaste fem åren har de skapat sig en solid plats på den svenska och internationella musikscenen och har en stark relation till sin publik. Duon är idag ett av de mest spelade banden på svensk radio, har gjort otaliga spelningar i Skandinavien, Tyskland och USA, har hundratals miljoner streams och oförglömliga hits som ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year Of The Young”. 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör”, 2022 släppte de sitt andra album, kritikerhyllade ”Pixie’s Parasol” och tidigare i år kom nya singeln ”I Feel It In The Wind”.

Daniel Adams-Ray (2 juni)

Daniel Adams-Ray skapar musik som fångar samhällets strömningar på ett unikt och relevant vis. Han slog igenom som medlem i Snook och är en av förgrundsgestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen. När han senare släppte den kritikerrosade solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” förändrade han synen på hur svensk pop kan låta. När 10-talet summerades stod det klart att singeln ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under det decenniet. 2020 återvände Daniel Adams-Ray med ny musik och året efter följde det tredje soloalbumet i ordningen, ”Döda hjärtan kan slå igen”, hans första svenska platta på åtta år. 2021 medverkade han också i Så Mycket Bättre där hans tolkningar hyllades av såväl deltagare som tittare. Med miljontals streams, otaliga livespelningar och hyllade musiksläpp har han skapat sig en säker plats på den svenska musikscenen.

Hooja (6 juni)

Denna mystiska, maskerade duo fick hela svenska folket att sjunga om Banan, Melon, Kiwi och Citron över en natt och nu har detta norrländska fenomen spridit sig långt utanför deras hemtrakter vid polcirkeln. Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag med musik och motorsåg när Norrlands stolthet Hooja intar Stora Scen kl. 20.00.

LP (7 juni)

Den amerikanska superstjärnan LP har ända sedan debutalbumet 2014 skapat ett helt eget universum. Hon fick sitt stora genombrott med låten “Lost On You 2016, en låt som har varit med och format en spännande karriär och ett omisskännligt sound. Hon har en unik förmåga att fånga och beröra lyssnaren. LP är ett fenomen som inte går att placera i en särskild genre, hennes kraftfulla röst, vackra melodier och starka texten går rakt in i hjärtat.
Hon säljer ut konserter över hela världen, har släppt tre hyllade album och hennes musik har flera miljarder streams.

Jack Johnson (8 juni)

Jack Johnson växte upp på Hawaii och hans ungdom präglades av surfande och gitarrspelande. Johnson hade sitt stora internationella genombrott 2005 med albumet ”In Between Dreams”. Albumet sålde över sex miljoner exemplar och innehåller hitsen ”Better Together”, ”Good People” och ”Sitting, Waiting, Wishing” som gav Johnson en Grammy Award-nominering. Hans senaste album ”Meet the Moonlight” kom förra året och är Johnsons första släpp på fem år. Utanför musiken är han känd för sitt miljöengagemang och tillsammans med sin fru driver han flera miljö- och välgörenhetsinitiativ.

Jireel (12 juni)

Rapparen, sångaren och låtskrivaren från Rågsved är vinnare av såväl Grammis- som P3 Guld-priser och har sedan det första singelsläppet 2016 samlat på sig drygt 250 miljoner streams på Spotify. Debut-EP:n ”Jettad” inkluderade hitsinglarna ”Cataleya” och ”Snap”, som båda blev certifierade Platinum kort tid efter respektive release. 2018 släppte Jireel sitt debutalbum ”18” och 2020 kom album nummer två, ”Sex känslor”, som gästades av bland andra Miriam Bryant och Victor Leksell. Tidigare i år skedde en brytpunkt när han släppte sitt tredje och hittills mest personliga album ”1953”. Jireel spelade på Gröna Lunds Stora Scen inför en stor och hängiven publik sommaren 2019 och nu ser vi fram emot att få se honom igen.

Alter Bridge (13 juni)

Alter Bridge har skapat sig en säker plats på den internationella hårdrockscenen; de har överträffat alla förväntningar och mål med nästan en halv miljard streams, över 2 miljoner sålda fysiska skivor och har blivit hyllade i musikpress världen över sedan debutalbumet ”One Day” som kom 2004. Allt detta har de uppnått genom att ständigt skapa relevant musik och genom sina oförglömliga liveshower. I höstas släppte de kritikerrosade skivan ”Pawns & King” som representerar allt de har uppnått genom deras nästan två decennier tillsammans.

Disturbed (14 juni)

De har sålt över 17 miljoner album, streamats nästintill 8 miljarder gånger och haft fem förstaplaceringar i rad på Billboardlistan. Deras trognaste fans har följt dem ända sedan debutplattan ”The Sickness” från 2000, men bandet fann även en ny publik med sin hårdrockstolkning av Simon & Garfunkels ”The Sound of Silence”.

KALEO (26 juni)

Efter släppet av genombrottsalbumet ”A/B” från 2016, har det Grammy-nominerade isländska rockbandet KALEO – som frontas av sångaren JJ Julius Son – tagit sin musik runt om i världen. De är idag ett världsomspännande fenomen som hyllas för sina fantastiska konserter. Med hits som ”No Good”, ”All The Pretty Girls” och ”Way Down We Go” och ytterligare ett kritikerrosat album ”Surface Sounds” från 2021 har de nått över 4 miljarder streams. De har sålt platina och guld, har gjort otaliga utsålda konserter över hela världen samt spelat på festivaler som Coachella, Lollapalooza och Bonnaroo. Under 2022 åkte de ut på turnén ”Fight or Flight World Tour”, då de uppträdde 97 gånger i 92 olika städer i 22 länder och sålde över en kvarts miljon biljetter globalt. Under 2023 kommer de fortsätta turnera samtidigt som de spelar in det efterlängtade tredje albumet.

Machine Gun Kelly (12 juli)

Den Grammy-nominerade artisten Machine Gun Kelly dundrade in i hiphop-världen 2012 och vid släppet av hans första album ”Lace Up” nådde han omedelbar stjärnstatus. Idag är han en stark kraft inom musik, underhållning, film, mode och besitter samma attityd som de stora raplegenderna med minst lika mycket talang. De senaste åren har hans skivor toppat Billboard-listorna och sålt platina – han har fått otaliga priser och hans senaste album ”Mainstream Sellout” är nominerad till en Grammy 2023 i kategorin ”Årets rockalbum”. Med sitt karismatiska uttryck, genreöverskridande musik och sina starka texter har Machine Gun Kelly fått en permanent plats i hjärtat hos hans konstant växande fanbase.

First Aid Kit (3 augusti)

First Aid Kit är utan tvekan ett av Sveriges mest framgångsrika och älskade band. Systrarna Johanna och Klara Söderbergs fantastiska röster, vackra instrumentering och personliga texter med berättelser om hjärtesorg, lycka, liv och kärlek har gett dem en stor följarskara världen över. De har sedan albumdebuten 2010 samarbetat med alltifrån från artister som Jenny Lewis och Conor Oberst till George Ezra och Zara Larsson. Deras musik har varit med i en mängd filmer och TV-serier och dessutom har de gjort fantastiska framträdanden på The Ellen DeGeneres Show, Jimmy Kimmel LIVE! och The Late Show med Stephen Colbert.
I höstas släppte duon sitt femte kritikerrosade studioalbum “Palomino” och i år är de återigen Grammis-nominerade, denna gång i kategorin “Årets alternativa pop”. Tidigare i mars blev systrarna den 26:e vinnaren av regeringens musikexportpris för sina stora framgångar utomlands.

Marcus & Martinus (14 augusti)

Marcus & Martinus som slog igenom redan vid 10 års ålder när de vann musiktävlingen Melodi Grand Prix Junior i Norge. 2016 blev de Nordens största popfenomen över en natt genom superhiten ”Elektrisk”. Denna norska duo från Trofors har turnerat över hela Europa, har hundramiljontals med streams och miljontals följare på sociala medier. De överraskade hela svenska folket i ”Masked Singer Sverige” när de avslöjades som vinnare förra året och nu på lördag tävlar de i Melodifestivalen med bidraget ”Air”.

Anna Ternheim (15 augusti)

Anna Ternheim är singer/songwritern som har gett oss låtar som ”To Be Gone”, ”What Have I Done” och den uppmärksammade tolkningen av Broder Daniels ”Shoreline”. Hon har fått flera Grammisar och P3 Guld-priser, har släppt sju studioalbum, har turnerat över hela världen och har skrivit filmmusik till bland annat Wallander och Greys Anatomy. Efter flera år i New York gick flyttlasset förra året hem till Sverige igen och hösten 2022 medverkade hon som en av värdarna i TV4:s Så mycket bättre där hon blev hyllad för sina personliga och vackra tolkningar.
Anna Ternheim slog igenom 2004 med den kritikerrosade skivan ”Somebody Outside”, idag är hon en av Sveriges främsta artister och låtskrivare som genom sitt egna uttryck, vackra melodier och starka texter har fått en stor följarskara.

Years & Years (16 augusti)

Som Years & Years har Olly Alexander blivit en av vår tids och världens mest banbrytande popstjärnor. Med tre enormt framgångsrika album hittills har sångaren, skådespelaren, modeikonen och kultur-avantgarden nominerats till fem BRIT Awards, passerat fem miljarder globala streams och gjort spektakulära konserter på allt från Glastonbury’s Pyramid Stage till O2 Arena. Under dessa viktiga omvälvande år av kreativ och personlig tillväxt har Olly också blivit en orädd röst för sin generation i viktiga diskussioner kring mental hälsa och HBTQ+-frågor – som alla, på olika sätt, har tagit honom till ”Night Call”, det mest viktiga Years & Years-albumet hittills.”Night Call” nådde #1 på brittiska albumlistan och singeln ”Sweet Talker” blev hans tionde UK Top 40-singel.

The Tallest Man on Earth (17 augusti)

The Tallest Man On Earth är idag en av våra mest uppskattade och framgångsrika singer/songwriters och en av Sveriges största musiksuccéer. Hans resa påbörjades redan 2006 med den självbetitlade debut-EP:n, men det var med skivan ’Shallow Grave’ (2008) som det stora genombrottet kom. Han hyllades av den inflytelserika musiksajten Pitchfork och blev förband till Bon Iver och sedan dess har han aldrig stannat upp. Motorn i musiken är som alltid hans dynamiska och temperamentsfulla akustiska gitarr och hans själfullt knastriga röst som skapar de största av känslor med de minsta av medel. Han har släppt flera hyllade album, turnerat världen över och i april släpper ha sitt sjätte album “Henry St.”

Trippie Redd (23 augusti)

Trippie Redd (eller Michael Lamar White IV som han döptes till) föddes 1999 i Canton, Ohio. Under hans uppväxt lyssnade han på hiphop-ikoner som Tupac Shakur, Nas och Jay-Z men blev senare också fascinerad av shock rock-akter som Slipknot, Rob Zombie och Marilyn Manson, något som också influerat hans musik. Hans musikkarriär startade i en hemmabyggd studio i kusinens källare i Ohio, men när han senare flyttade till Atlanta blev han snabbt upptäckt och fick skivkontrakt. Sedan dess har han nått otaliga framgångar och har samarbetat med bland andra Travis Scott och Busta Rhymes. Han räknas idag som en av hiphoppens mest kreativa och genrebrytande artister, där hans melodiska rap och skarpa texter blandas med element av rock och heavy metal.

Johnossi (24 augusti)

Denna hyllade och Grammis- och P3-Guldvinnande rockduo bjuder både på storslagna rockhits så väl som magiska scenframträdanden, något vi inte minst fått se smakprov på i den senaste säsongen av ”Så Mycket Bättre” där John Engelbert bjöd på TV-magi.

Miriam Bryant och Veronica Maggio (30 augusti)

Miriam Bryant och Veronica Maggio har under sin tid i rampljuset blivit två av Sveriges största artister och mest älskade liveakter. Det lär väl därför knappast ha undgått någon att Sveriges största popdrottningar inledde ett samarbete kring singeln “Under någon ny” som kom tidigare i år. I samband med singelreleasen bjöd duon och regissören Jonas Åkerlund in till ett 30 minuters livesänt musikaliskt drama, där de framförde egna och varandras låtar, för att avsluta kvällen med den storslagna duetten “Under någon ny”. Under 2022 var de ute på varsin omfattande turné med slutsålda arenor runt om i Skandinavien och i sommar åker de ut på en gemensam turné med stopp på några av landets mest älskade sommararenor. Med två av landets mest prisade låtkataloger i ryggen kommer det här garanterat bli en oförglömlig och unik konsertkväll.

Danny Saucedo (31 augusti)

Danny Saucedo har skapat sig en stark plats på den svenska musikscenen med hits som ”Dör för dig”, ”Ere bara jag” och ”Brinner i bröstet. Genom sina hyllade shower, otaliga konserter och sin medverkan i Melodifestivalen både som soloartist och programledare har han vunnit det svenska folkets hjärtan. Det senaste från Danny är singeln ”Har du sett henne i blått” som kom i januari.

Den 31 augusti låter vi Danny Saucedo ta över Gröna Lund med tre upplevelser under en och samma kväll – en intim akustisk spelning på Lilla Scen kl. 18, en storslagen konsert på Stora Scen kl. 20 och en efterfest på Tyrol från kl. 21:30 där Danny gästar som DJ. Vi kallar det för Danny Deluxe.

Albin Lee Meldau (7 september)

Albin Lee Meldau har snabbt blivit en våra mest älskade artister. Det var 2018 som han gick från att vara en omtalad debutant till att få sitt stora genombrott genom sin medverkan i Så mycket bättre, där han hyllades för sina tolkningar, sin röst och sitt helt unika uttryck. I höstas återvände Albin Lee Meldau till Så mycket bättre och då var han inte längre den otippade debutanten, istället klev han in i TV-rutan som en av Sverige största artister. Han har varvat svenska med engelska, sett hur publiken har vuxit sig allt större, åkt på utsålda turnéer och skämt bort oss med ett pärlband av fantastiska låtar. ”Spela min favoritvals”, ”Josefin”, ”Forget About Us”, ”På riktigt” och höstens hit “Mamma” – höjdpunkterna är många. Albin Lee Meldaus senaste singel ”Farväl”, som spelas flitigt på radio, avslutar de svenska släppen för denna gång, längre fram i vår kan vi se fram emot ny musik på engelska.

Benjamin Ingrosso (15 september)

Under sommaren 2022 fick vi på ett slutsålt Lollapalooza en försmak av den explosivitet och hitkavalkad som Benjamin Ingrosso och hans sjumanna-band rullar ut på scenen. Han har skapat mängder av hits, uppnått över 700 miljoner streams, toppat album- och singellistan, fått en Grammis som Årets artist, vunnit Melodifestivalen och 2022 mottog han Kristallen för ”Årets TV-personlighet”. Med sitt imponerande CV har Benjamin Ingrosso på bara några år vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister och personligheter.

Gavin DeGraw (21 september)

Med låtar som ”I Don’t Want to Be”, ”Chariot” och ”Not Over You” har denna multiplatina-belönade sångare och låtskrivare Gavin DeGraw skapat en stor fanskara över hela världen. Han är den sällsynta talangen som sömlöst kan dela scen med så väl Billy Joel och The Allman Brothers som Maroon 5 och Shania Twain. Hans musik har blivit hyllad, fått oräkneliga streams och flera Grammy-nomineringar. Våren 2022 kom hans sjunde album ”Face The River”, där han syr ihop en tidlös berättelse om sitt liv med sin unika blandning av pop, soul, country, folk och funk.

Tjuvjakt (22 september)

Tjuvjakt är en av Sveriges mest kreativa och mångfacetterade hiphop-akter som bland annat har vunnit GAFFA-priset i kategorin ”Årets genombrott” och erhållit flera nomineringar i P3 Guld och Grammis. Med sina fyra fullängdsalbum, två mixtapes, en EP och sina högenergiska framträdanden har de gjort sig förtjänta av en plats i publikens hjärtan landet över. Nu är de aktuella med nya singeln ”John Daly”, som är deras första släpp i år och startskottet för ett nytt album. På singeln hörs innovativa produktioner, kreativa samplingar och finurliga texter när bandet hyllar det goda livet, något som den kända golfspelaren med samma namn stod för. Allt förpackat med glimten i ögat men med högsta kvalitet. Bandet bildades 2012 och består idag av Olle Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson. Senast de spelade på Gröna Lund var 2019.

Vad vill du göra?

Datum