Gröna rum på Söder – en stadsvandring

Häng med på Gröna rum på Söder – en stadsvandring. Lämna storstadens buller och följ med på en stadsvandring i grön miljö. Vi vandrar genom koloniträdgårdar och anlagda parker. Hur kom det sig att potatisen räddade Södermalm. När odlade vi tobak i Stockholm? Var i Tanto låg sockerbruket?

Gröna Rum

Upptäck Södermalm

En stadsvandring på Södermalm i grön miljö. Du vandrar genom flera koloniträdgårdar och anlagda parker. Hör om hur Anna Lindhagen och Anna Åbergssson introducerade koloniträdgårdarna efter tyskt koncept. Du hör också om hur potatisen räddade Södermalm. Vid bostadskvarteret “Sockerbruket” låg en av Sveriges största sockerbruk och i den gamla parkmiljön låg både friluftsteatrar och tobaksodlingar. Stadsvandringen bjuder på många trappor och avslutas vid Rackarbacken. Med många bilder från förr.

Du vill inte missa spännande Gröna rum på Söder – en stadsvandring!

Priser
Vuxen: 200 kr
Senior: 150 kr
Barn & ungdom: Gratis

Om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

Se & göra i Södermalm

Södermalm är en av Stockholms mest centrala stadsdelar med mycket liv, vacker arkitektur, intressant kultur, spännande barer och några av de bästa restaurangerna. Södermalm är helt omgivet av vatten och bjuder på många vackra utsiktsplatser. Titta ut över Riddarfjärden och stadens centralaste delar. Har du tid över och gillar konst så är ett besök på Fotografiska Museet. Museet är en av världens största samlingsplatser för fotokonst och är ett av de mest populära turistmålen i Stockholm. Glöm inte att besöka Mosebacke om du gillar musik och teater. Här blir du erbjuden föreställningar i form av teaterpjäser, standups och konserter.

Münchenbryggeriet är ett av Södermalms och Stockholms mest karaktäristiska inslag i stadsbilden samtidigt som det är ett mycket uppskattat minnesmärke över en svunnen industriepok. Här tillverkades öl i över hundra år för törstande stockholmare. Du tar dig lätt runt på Södermalm och det är gångavstånd mellan flera av stadsdelens höjdpunkter och sevärdheter.

Boka här

Information

Adress: Södermalm

Pris: 200 kr

Vad vill du göra?

Datum