Stadsvandring i Engkvists Gröndal

Stadsvandring Gröndal

En stadsvandring med Stockholmsguiden Stefan Maurbakken genom gator och gränder vid Gröndals gröna gärde.

Här ligger sommarnöjet Charlottendal och Gröndals båtklubb. Vi ser storbyggmästaren Olle Engkvist och 1950-talets idealstad med stjärnhus och terrasshus. Här ligger även LM-Ericssons monteringsfabrik av arkitekterna Backström & Reinius. Idag är fabriken förvandlad till en bostadsrättsförening med namnet Utkiken. Vi vandrar upp på Ormberget och ser några av de tolv hyresvillorna som restes tidigt 1900-tal. Vandringen tar dig också till herrgården Stora Fågelsången dit Carl Michael Bellman gärna letade sig.

Vandringen avslutas vid Hundkojan, en gulmålad trävilla med riklig snickarglädje och glasveranda. Här bjuder jag på nybakat fika från anrika Lundbergs Konditori i Gröndal – ta gärna med något att dricka till.

Obs många trappsteg
Inkl: fikabröd

Varm välkommen på stadsvandringen Gröndals Gröna Gärde!

Priser
Vuxen: 200 kr
Senior: 150 kr
Barn & ungdom: 0 kr

Mer om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

 

Boka här

Information

Adress: Gröndal

Pris: 200 kr

Vad vill du göra?

Datum