Halloweenfest

Fixa en skrämmande halloweenfest hemma!

Är det du som ska styra årets halloweenfest? Vare sig det är med dina vänner eller barnen, så har vi allt du behöver för att det ska bli en skrämmande tillställning. Nedan kan du läsa om:

1. Dekoration

2. Festmat med Halloween feeling

3. Läskiga drinkar

*denna artikel innehåller annonslänkar

Dekoration till halloweenfesten

Halloweendekoration

Det blir ingen riktig halloweenkänsla utan passande dekorationer. Butiker som bland annat Buttericks, Partyhallen och Partykungen har ett brett utbud med både avancerade dekorationer som en rökmaskin, men också med plastspindlar, ballonger och girlanger i svart och orange, som höjer halloweenkänslan på ett enkelt och prisvärt sätt. 

Hos Partykungen kan du köpa härliga blodpåsar, som du fyller med valfri dryck och serverar till festdeltagarna. Det kommer definitivt bli en partyhöjare och de är dessutom återanvändbara. Ett annat tips är blodiga handavtryck även de från Partykungen, en riktig läskig dekoration att ha på fönster och på spegeln i badrummet.

Om du vill hålla ner kostnaden för festen är ett bra tips att besöka hemsidor som säljer halloweendekorationer för att få inspiration och sen skapa egna dekorationer, med saker som redan finns i ditt hem. Till exempel spöke av ett gammalt lakan, där du målar ögon och mun med svart penna och sedan hänger över en lampskärm, för att få ett kusligt levande spöke. Eller skapa egna blodiga handavtryck med hjälp av endast röd vattenfärg, på ett lakan som passar perfekt till bordsdukningen. Bara fantasin sätter gränserna!

Mat till halloweenfesten

Halloweenmat

Ingen fest utan något att äta och dricka. Vi tipsar om enkel festmat med en läskig twist.

Korvmumier

Korvmumier passar både som ett tilltugg för de äldre eller som mat på barnens halloweenfest. 

Skär smördeg i tunna remsor. Vill man kan man skära ett snitt i ena änden av korven så att mumien får två ”ben”. Linda remsor av smördeg runt korven. Grädda i 200 grader i ugnen tills degen får färg. Sätt små ögon på mumierna. Köp färdiga kristyrögon eller gör med hjälp av små bitar av minimarshmallows. Korvmumien ska självklart också serveras med blod = ketchup!

Monsterburgare

En vanlig hamburgare men med en läskigare utseende som passar halloweenfesten! 

Burgaren har huggtänder av ost, kanske också en lång tunga av saltgurka och olivögon. Ögonen kan också sticka upp med hjälp av tandpetare. 

Illamående pumpa

Den här läskiga pumpan kommer garanterat bli en succé på festen och är det perfekta tilltugget till drycken.

Ta en liten matpumpa, gröp ur den och skär ut ögon och mun. Fyll sedan med guacamole och den rinna ut genom pumpans mun. Tacosalsa passar även bra att ha i en skål i det urgröpta huvudet, som om man ser in i det blodiga huvudet på pumpan.

Guacamole:

4 mogna avokador

1 finriven vitlöksklyfta

1/2 dl finhackad rödlök

3 finhackade tomater

finrivet skal av 1 citron

1/2 dl färskpressad citronjuice

1 tsk örtsalt

1/2 tsk spiskummin

1/2 krm kajennpeppar

1 msk hackad färsk koriander

Dela, kärna ur och gröp ut köttet på mogna avokador. Mosa det i en skål.

Blanda med finriven vitlöksklyfta, finhackad rödlök, finhackade tomater, finrivet skal av citron, färskpressad citronjuice, örtsalt, spiskummin, kajennpeppar och hackad färsk koriander.

Ett bra och enkelt tips är att också köpa läskigt godis som maskar, fingrar och med passande halloweenfärger. Som du kan använda både till snacks och som dekorationer på bord och i drycken.

Drinkar till halloweenfesten

Halloweendrinkar

Härlig och läääskande bål!

En läskande giftbål för alla barn på Halloween. Bålen har en sötsyrlig smak av citron, och toppas med kiwi och carambole.

5 dl sprite

5 dl fanta citron

grön karamellgfärg

1 carambole (stjärnfrukt)

1 kiwi

Häll sprite och fanta i en bålskål och rör om. Droppa i färg.

Skiva carambolen i tunna skivor. Skär bort skalet på kiwin och skär den i bitar och lägg i bålen.

Servera bålen i glas med sugrör.

Slimegrön citrusbål på vodka och sorbet

En passande bål med den gröna karamellfärgen till dem vuxna.

Ingredienser:

1,8 l limesorbet, går även bra med citronsorbet

2,5 dl vodka

2 liter Sprite

grön karamellfärg

Gör så här:

  1. Mixa sorbet, vodka och sprite i en stor skål. Droppa i karamellfärgen och blanda. Tillsätt eventuellt mer tills du fått önskad nyans.
  2. Servera med is.

Vad vill du göra?

Datum