Halvdagskajak med fika i skärgården

Kajakpaddling är det bästa sättet att utforska hjärtat av Stockholms skärgård. Paddla runt Vaxholm, ibland kallad skärgårdens huvudstad, och upplev enastående natur med massor av vilda djur.

Detta kan du se fram emot

Kajak runt Vaxholm och utforska skärgården från vattnet.
Njut av lite fika (en svensk kaffepaus) på avlägsen ö.
Bevittna fantastisk utsikt över Vaxholms fästning och Bogesunds naturreservat.
Upplev enastående natur och massor av vilda djur.

Kajak Vaxholm

Händer under kajakturen

Äventyret börjar på Skärgårdens Kanotcenter, där du kommer att träffa din kajakguide och delta i en kort säkerhetsinfo. Din guide hjälper dig att göra några justeringar av kajaken vid behov och kommer att diskutera rutten.

När du väl är bekant med grundläggande paddling och säkerhetstekniker är det dags att hoppa in i din kajak och utforska skärgården ur vattnet. Följ din guide när du utforskar Vaxholms skönhet och beundrar typisk svensk arkitektur. Med sin berömda fästning som användes för att försvara Stockholm och traditionella fiskestugor i hamnen, är det det perfekta stället att få den fulla skärgårdsupplevelsen. På andra sidan finns ett av Stockholms största naturreservat.

Under kajakpaddling och utforska öarna från vattnet, lyssna på lokala berättelser om området, som en gång var hem för vikingar för över 1000 år sedan. Njut av den natursköna utsikten och känn dig nedsänkt i den lugna atmosfären i reservatet, vilket gör att du känner dig som om du är en miljon mil från stadens stress, trots att du bara är 30 minuter från Stockholm. När du har arbetat lite aptit kan du hitta den perfekta platsen för vila och njuta av en typisk svensk ”fika”, även känd som en kaffepaus.

Du är också mer än välkommen att ta med en baddräkt för ett baltiskt dopp om du vill. Efter pausen kan du gå tillbaka till vattnet och se upp för reservens utbud av vilda djur inklusive bäver och kustfåglar. I slutet av en oförglömlig upplevelse är det dags att börja resan tillbaka till startpunkten och beundra det sista av utsikten längs vägen.

Bra att veta

Vid dåliga väderförhållanden kommer din guide att justera rutten i enlighet därmed.
En rimlig grad av kondition krävs för att delta i denna turné.
Den här turnén behöver minst 2 deltagare för att springa (om det inte finns tillräckligt med bokningar kan turnén avbrytas).
Vänligen klä dig i kläder som är lämpliga för sportaktiviteter.
Alla deltagare måste kunna simma.

Detta ingår
Fullt utrustad havskayak dubbel eller singel (med paddel, sprutkjol och livväst)
Vattentät väska
Fika (svensk kaffepaus)

Turen är inte lämplig för:
Gravida kvinnor
Personer med ryggproblem
Personer med rörelsesvårigheter
Rullstolsburna
Icke simkunniga

Information

Adress: Vaxholm

Pris: 1290 kr

Vad vill du göra?

Datum