High Water Line

Stockholm har – som många av världens storstäder – växt fram vid gynnsamma vatten. Men innebär människans påverkan på klimatet att vi missgynnar vattnet i vår tur, och i slutändan kanske även skjuter oss själva i sank? Under lördagen hålls ett stafettmaraton där vi tillsammans målar upp den nya kustlinjen som Norra Djurgårdsstaden skulle få om forskarna får rätt, och klimatförändringarna höjer havsnivån. Linjen målas av olika invånare som har en speciell relation till den plats som kanske kommer att försvinna under vattenytan. Med på färden har vi gäster som berättar om olika aspekter om vattnets ursprung, vårt globala vattensystem, vattnets minne och om stadens beredskap inför klimatförändringarnas inverkan på våra vatten. Välkommen att gå med hela eller en liten bit.

Konstnären Eve Mosher skapade den första linjemålningen i projektet High Water Line i New York 2007, och har sedan dess genomfört samma verk i bland annat Miami, Boston och Bristol. Verket är numera fritt att återskapa som en del av Creative Commons (CC-BY-NC 3.0), och versionen i Norra Djurgårdsstaden är första gången det genomförs i Skandinavien.

Välkommen att möta upp när som helst under promenaden och gå med en stund, på ett smittsäkert avstånd från övriga deltagare.

Bild: Eve Mosher CC-BY-NC 3.0

Läs mer på Mossutställningars hemsida.

Taggar:AugustiHjorthagenKonstÖstermalmStadsvandringarStockholm

Information

Adress: Norra Djurgårdsstaden

Datum:
15 augusti 2020 - 11:00

Vad vill du göra?

Datum