Inträde till Vrak – Museum of Wrecks i Stockholm

Ta med dig familjen eller vännerna och ge er tillsammans ut på en spännande historisk resa på havets botten, genom att besöka Vrak – Museum of Wrecks. Det är ett nytt sjöfartsarkeologiskt museum på Djurgården i Stockholm. Här får du gå på en djupdykning och beundra välbevarade trävrak och samtidigt lära dig om de dramatiska historiska händelserna, som är gömda på Östersjöns botten.

Pris inträde: 185 kr

Vrak - Museum of Wrecks i Stockholm

Upplev Vrak – Museum of Wrecks

Under ett besök på museet får du utforska fem olika utställningar, där du lär dig om regionens fascinerande tusenåriga historia. Njut av interaktiva digitala upplevelser, såsom slutna filmmöten, verklighetstrogna VR-dyk, hologram och spel. Förändra hur du ser på Östersjön, med ett besök på Vrak – Museum of Wrecks.

Vrak med en tusenårig historia

Östersjön är så gott som fri från skeppsmask. Detta gör det möjligt att hitta vrak så långt tillbaka i tiden som stenåldern. På museet förflyttas du till Östersjöns botten och genom år av fynd så kan du uppleva livet från förr i tiden. Bland annat hur det var att röra sig på ett skepp från 1600-talet. De äldsta fynden är hela 10 000 år gamla och ingen annanstans i världen finns det så välbevarade skepp som i Östersjön. Under ditt besök får du också bekanta dig med östersjöländernas gemensamma historia hela vägen fram till Estonias förlisning år 1994.

Tillgänglighet – Vrakmuseum

Museet ligger på Djurgården längs det mysiga promenadstråket Djurgårdsstrand i en gammal och unik båthall. Du tar dig dit via båt från Slussen, alternativ buss eller spårvagn från Stockholm city. Museet har som mål att vara tillgänglig för alla och lokalen är handikapp -och barnvagnsanpassad. Det finns också hörslingor och språkstöd, för att få automatiskt upplästa texter.

Vi välkomnar dig och dina nära till havets botten och en dag fylld med dess spännande historia på Vrak – Museum of Wrecks!

Boka här

Information

Adress: Djurgårdsstrand 17

Pris: 185 kr

Vad vill du göra?

Datum