Juli i Stockholm

Härliga högsommar! Hitta tips på event och aktiviteter att göra i juli.

Vad vill du göra?

Datum

Vad kan man göra i juli i Stockholm?

I Stockholm finns det mycket att göra under juli månad. Här är några aktiviteter och evenemang som kan vara värda att utforska:

Utforska Gamla Stan

Besök den historiska stadskärnan i Stockholm, Gamla Stan. Promenera genom de pittoreska gränderna, besök kungliga slottet och njut av charmiga kaféer och restauranger.

Besök Skansen

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och ligger på Djurgården. Här kan du utforska traditionella svenska byggnader, se olika djurarter och lära dig om svensk historia och kultur.

Ta en båttur i skärgården

Stockholm skärgård är en vacker samling av öar och vatten. Ta en båttur och njut av den fantastiska naturen, hoppa av på någon av öarna och koppla av på en solig klippa eller ta en simtur i havet.

Besök Moderna Museet

Om du är intresserad av konst och moderna utställningar är Moderna Museet ett måste. Här kan du uppleva spännande konstverk och utställningar från både svenska och internationella konstnärer.

Delta i musikfestivaler

Under juli månad hålls flera musikfestivaler i Stockholm och dess omgivningar. Till exempel kan du uppleva musikfestivalen ”We Are Sthlm” som är riktad till unga besökare, eller ”Stockholm Music & Arts” som erbjuder ett brett utbud av musik och konst.

Njut av utomhusaktiviteter

I juli är vädret i Stockholm oftast soligt och varmt. Passa på att njuta av utomhusaktiviteter som picknick i en av stadens parker, cykla runt i staden eller hyr en kajak och paddla i någon av stadens vackra vattendrag.

Utforska museer och kulturarv

Stockholm har många intressanta museer och kulturella platser att besöka. Till exempel kan du utforska Vasa Museet och se det imponerande 1600-talsskeppet Vasa, eller besöka ABBA-museet för att lära dig mer om det kända svenska popbandet.

Arrangerar du event i juli?

Då ska du dela dina aktiviteter via Vad händer i Sveriges företagskonto. Där kan du utan kostnad dela allt kul som ditt företag arrangerar. Event, aktiviteter, erbjudanden med mera.

Skapa konto HÄR