Julmarknader i Stockholm

Hitta inspiration på trevliga marknader under julen. Tips och kalender på ställen att besöka.

Senaste julmarknader

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om julmarknader i Stockholm

Från början kommer företeelsen julmarknad från Tyskland och Österrike och är helt enkelt en marknad som knyter an till julen. Denna tradition är populär i många europeiska länder. I regel håller marknaden på fram till 23 december men det händer att man fortsätter även efter julafton. Idag sker dessa typer av marknader över hela världen och uppskattas av nästan alla. Det är perfekt som en familjeaktivitet på helgen då det säljs produkter för alla åldrar, perfekt för paret som tillbringar en romantisk weekend i Stockholm eller bara för dig som strosar omkring och vill upptäcka något nytt och spännande.

Vad kan man hitta på en julmarknad?

På en julmarknad hittar du oftast traditionella varor som hantverk, matvaror, drycker och annat hemtillverkat. I Stockholm är marknaden på Stortorget i Gamla Stan sannolikt den mest välkända och välbesökta under vintern, men även Skansen anordnar en väldigt populär julmarknad. Både dessa har anor som är flera hundra år gamla. På Skansen kan du även bekanta dig med diverse yrken som tar dig tillbaka i Sveriges historia.

Intressant kuriosa är att julmarknader inte blivit samma succé i världens engelsktalande länder, men det verkar som att denna tradition är på väg att spridas även till dessa länder.

Missa inte att läsa mer om härliga julshower i Stockholm.

Arrangerar du julmarknad?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR