Konst i Stockholm

Hitta tips på utställningar och vernissage som anordnas i stan.

Vad vill du göra?

Datum

Mer inom konst i Stockholm

Stockholm har ett rikt utbud av konstnärsskap och kultur med utställningar varje vecka från både kända och okända konstnärer. Framförallt Södermalm och Gamla Stan har flertalet gallerier där olika konstnärer ställer ut regelbundet. Annars bland museum som riktar in sig på konst så hittar du framförallt Nationalmuseum som ligger i närheten av Stockholm City. Annars hittar du gott om konstnärsskap över hela Stockholm, i allt från parkerna till tunnelbanan. Missa inte heller att besöka Nordiska museet där du kan uppleva nordiskt konstnärsskap ända tillbaka till 1500-talet. Ett perfekt ställe för den kulturintresserade.

Loppis med konst

Missa inte heller loppmarknaderna som regelbundet anordnas runtom Stockholm. Det är ett perfekt tillfälle att att shoppa hantverk och annat konstnärligt från antingen duktiga ”amatörer” eller fynda konst som stått i någons hem för länge. Dessa loppisar anordnas året om men framförallt sommartid kan du gå ut och fynda häftiga hantverk. Några av favoriterna är Hornstulls marknad på Södermalm, julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan samt Skansen.

I Stockholm ligger även den statliga högskolan inom konst, Konstfack. Här utbildas hundratals studenter varje år och gör sig redo för en karriär inom konstvärlden. Skolan har anor sen 1800-talet och sett ur detta perspektiv är Stockholm lite av en mittpunkt för konstnärskap i Sverige, även om det finns mycket mer att säga i frågan.

Här kan du läsa mer om kultur i Stockholm.

Arrangerar du konstevent?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR