Vad händer i Stockholm

L-E-V Sharon Eyal & Gai Behar- Love Chapter 2 på Dansens Hus

Gråtframkallande svärta från hyllade Sharon Eyal

I Love Chapter 2 befinner vi oss efter sammanbrottet. Smärtan och förödelsen kommer krypande över scengolvet som en sjukdom som drabbar dansarnas kroppar. Rummet osar av katastrof, av att allt hopp är ute. Ett verk som ger dig en anledning – eller en chans – att verkligen få gråta ut.

Den israeliske koreografen Sharon Eyal har etablerat sig som en av den samtida dansens mest eftertraktade koreografer. Hon började som dansare i det världsberömda Batsheva Dance Company och har därfrån både arbetat som biträdande konstnärlig ledare och huskoreograf för kompaniet. 2009 började hon kreera för andra kompanier. I Sverige har hon bland annat arbetat med Göteborgsoperan med Untitled Black och för Kungliga Operans balett har hon gjort de två hyllade verken Bill och Half Life.

Nu är hon tillbaka i Stockholm – den här gången med det egna kompaniet L-E-V som har tillsammans med mångåriga samarbetspartnern Gai Behar, och verket Love Chapter 2. En mörk värld av ensamhet, förtvivlan och sökandet efter kontakt.