Lakritsprovning – en unik smakupplevelse

Är du redo för en speciell och unik smakupplevelse? Både lakritsälskaren och den som vill upptäcka smaken har något att se fram emot. Lakritsprovningen varvar intressant lakritskunskap med goda kombinationer av lakrits att smaka på.

Pris: fr 295 kr

Orter: Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Vaxholm

Tips! Denna upplevelse passar perfekt att ge som present till någon som verkligen gillar lakrits.

Lakritsprovning (1)

Händer under lakritsprovningen

Du möter upp en riktigt lakritsexpert som tar dig genom allt du spännande du behöver veta om lakrits. Du kommer få lära dig historia och hur tillverkningen går till, samt givetvis massor av provsmakning. Det är just kombinationen av kunskap och provsmakning som skapar en spännande smakupplevelse. Under provsmakningen så blir det sött, salt och några speciella lakritssorter som du sannolikt inte testat tidigare. Lakritssorterna kommer från olika delar av världen.

Fakta om lakrits

Innan provningen kan vi ge dig några fakta som ett smakprov på vad du kommer få lära dig. Fler spännande fakta och okända historier får du under upplevelsen.

Lakrits härstammar från ”glycyrrhiza glabra” eller på svenska ”lakritsrot”. Viktigaste ingrediensen är glykosiden glycyrrhizin som ger en söt smak. Förutom godis så används smaken i läkemedel, likör och glass. När du pratar om lakrits som godis som pratar man ofta om söt- eller saltlakrits där saltlakrits innehåller salmiak som är ett konstgjort salt. Ibland innehåller lakrits även anis som fungerar som smakförstärkare eller ersättare av lakrits.

Främsta produktionsländerna i Europa är Turkiet, Spanien och Italien. Sverige är Nordens ledande länd när det kommer till att äta lakrits, varje år äter varje svensk ca ett kilo. Vi vet dock att många inte tycker om godiset så lakritsälskarna där ute äter betydligt mer än ett kilo.

Boka här
Taggar:AktiviteterAlla hjärtans dagFars dagGöteborgHelsingborgHöstLakritsprovningMatprovningarMors dagSkåneSommarStockholmStockholms skärgårdUpplevelse.comUpplevelsepresenterVårVästra GötalandVaxholmVinter

Information

Adress: Flera adresser

Pris: fr 295 kr

Vad vill du göra?

Datum