Liljeholmen – en lysande idé

Liljeholmen – en lysande idé! Följ med Stockholmsguiden Stefan Maurbakken på en färgrik stadsvandring på Liljeholmen. Hör om hur exklusiva sommarbostäder för rika förvandlades till ett industrisamhälle med järnväg, varv och många fabriker.

En stadsvandring på Liljeholmen – en av Stockholms första förorter. Vid Årstadal växte en kåkstad fram – nästan helt utan sanitär infrastruktur, det etablerades färgfabriker, skofabriker och kolsyrefabriker. Trots att många byggnader kom att rivas på 1950-talet för att ge plats åt Vin & Sprits nya kontor och lagermiljöer, står fortfarande 1700-tals gården Stora Katrineberg och Brännkyrka fascinerande församlingshus från 1925 kvar. Du kommer även se konstverk längs vägen som till exempel Lena Lerviks frodiga gudinnor. Under vandringen kommer du få höra historien om ett industrisamhälle med kemisk-teknisk industri samt varv- och fabriksmiljöer. I liljeholmen låg stadens slum, men även exklusiva sommarbostäder för de rika, medan det idag står många nya inbjudande höghus som istället erbjuder milsvid sjöutsikt. Med många bilder från förr. Stadsvandringen avslutas vid Liljeholmstorget.

Liljeholmen – en lysande idé är en stadsvandring väl värd att uppleva!

Priser
Vuxen 250 kr
Ungdom: 100 kr
Senior: 200 kr
Barn: 0 kr

Mer om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

 

Boka här

Information

Adress: Färgfabriken

Pris: 250 kr

Datum:
20 september 2020 - 17:001 november 2020 - 15:00

Vad vill du göra?

Datum