Ljusstöpning hos STHLM Ljusstöperi

Vill du prova en upplevelse där gemenskap och tradition går hand i hand? Då kan ljusstöpning vara något för dig. Att tillverka ljus är ett gammalt hantverk som STHLM Ljusstöperi på Södermalm vill föra vidare genom att dela traditionen med er.

Pris: fr 1195 kr / person

Varaktighet: Cirka 3 timmar

Tillgänglighet: september-maj

Ort: Stockholm

Vad är inkluderat:

  • Ljusstöpning inne på STHLM Ljusstöperi
  • Genomgång av hur stöpningen kommer att gå till
  • Stöpning av 1 grenljus (30 cm), antikljus 30 st (23 cm, 30 cm & 40 cm – 10 st ljus i varje längd) samt färgning av 10 ljus
  • Vegetarisk soppa, bröd och ost samt ett glas vin eller annan dryck medan ljusen stelnar
  • Kaffe och fika under aktiviteten

Händer under ljusstöpningen När ni kommer till ljusstöperiet på Södermalm tas ni igenom hela processen innan ni varsamt får börja stöpa era egna ljus för hand. När ljusen har stöpts klart ska de stelna och då blir det en perfekt paus att sätta sig vid bordet, där det bjuda på en vegetarisk soppa och vin och självklart med ljus på bordet! Under aktiviteten får ni även kaffe och fika. STHLM Ljusstöperi På Bondegatan 81, på Södermalm i Stockholm hittar du Stockholms enda ljusstöperi, STHLM Ljusstöperi. En gång i tiden var just Södermalm i Stockholm hem för världens största ljustillverkning, men som under 60-talet flyttade till annan ort. Makarna Mimmi och Håkan ville dock föra traditionen vidare och öppnade därför sin egen ateljé STHLM Ljusstöperi i 2011. Här stöper de varsamt 240 ljus om dagen och lägger stor vikt vid att ljusen ska kännas genuina. Med den rätta blandningen av stearin, paraffin, vax och vekgarn skapar de antikljus och grenljus med lång brinntid och vacker låga. STHLM Ljusstöperi hälsar er varmt välkomna till en mysig och lärorik stund, där ni får lära er att stöpa era egna ljus!

Händer under ljusstöpningen

När ni kommer till ljusstöperiet på Södermalm tas ni igenom hela processen innan ni varsamt får börja stöpa era egna ljus för hand. När ljusen har stöpts klart ska de stelna och då blir det en perfekt paus att sätta sig vid bordet, där det bjuda på en vegetarisk soppa och vin och självklart med ljus på bordet! Under aktiviteten får ni även kaffe och fika.

STHLM Ljusstöperi

På Bondegatan 81, på Södermalm i Stockholm hittar du Stockholms enda ljusstöperi, STHLM Ljusstöperi. En gång i tiden var just Södermalm i Stockholm hem för världens största ljustillverkning, men som under 60-talet flyttade till annan ort. Makarna Mimmi och Håkan ville dock föra traditionen vidare och öppnade därför sin egen ateljé STHLM Ljusstöperi i 2011. Här stöper de varsamt 240 ljus om dagen och lägger stor vikt vid att ljusen ska kännas genuina. Med den rätta blandningen av stearin, paraffin, vax och vekgarn skapar de antikljus och grenljus med lång brinntid och vacker låga.

STHLM Ljusstöperi hälsar er varmt välkomna till en mysig och lärorik stund, där ni får lära er att stöpa era egna ljus!

Boka här
Taggar:AktiviteterFars dagFödelsedagspresentHantverkJulklapparLjusstöpningMors dagSödermalmStockholmTruestoryUpplevelsepresenter

Information

Adress: Södermalm

Pris: 1195 kr

Vad vill du göra?

Datum