Lucia-Skogsbad med Lyktvandring på Djurgården

Denna Lucia går vi går ut och njuter av vintern på Djurgården. I vinterlandskapets friska luft kring spa-orten Djurgårdsbrunn möter vi våra historiska rötter och människor som har badat kropp och själ i många hundra år. Med Djurgårdsguide och idéhistoriker Jenny Rosen får vi en vintervandring som rotar oss i omgivningen och den skog som vi går in i. I skogen möter vår skogsbadsguide, Helena Johard från Embraced by the Forest.

Att skogsbada är att bada sina sinnen i det välmående som naturen ger oss. Med en skogsbadsguide bjuds du in till din inre stund och naturkontakt. Skogsbad sänker puls, blodtryck och stresshormoner, stärker vårt immunförsvar och gör oss glada.

Helena leder mjukt och varmt ett skogsbad i den vinterstilla skogen. Skogen stillar tanken och öppnar sinnena för här och nu. Hur doftar skogen om hösten, vad pratar fåglarna om, hur känns luften mot din kind, och marken under dina fötter? Skogsbadet avslutas med teceremoni innan vi firar Lucia med ekologisk fika i lyktornas sken. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin.

Sedan gör vi tillsammans en stilla Lyktvandring ut ur skogen och upplever vinternattens naturliga mörker. Naturen, djuren och vi människor ställer in oss efter den naturliga växlingen mellan ljus och mörker, och vi mår bra av att vistas i naturligt ljus och naturligt mörker. När vi får uppleva kvällens och nattens mörker går vi naturligt ner i varv. Lyktornas mjuka sken signalerar vila till kroppen. Vandringen avslutas åter vid Djurgårdsbrunn efter denna välgörande eftermiddag i skogen.

Mötesplats: Vi möts vid Djurgårdsbrunn kl 12:30.

Paketpris: 500 kr per person (471,50 kr exkl. moms).

Deltagare: Vi har plats för max 10 personer på denna upplevelse, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt.

Klädsel: Varma och sköna kläder efter väder.

Bokas via: iskogensfamn@gmail.com
Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.

Boka här

Information

Pris: 500 kr

Datum:
12 december 2021 - 12:30

Vad vill du göra?

Datum