Luftballong de Luxe

Luftballong de luxe- ta chansen att för en timme sväva runt i himmelen utan ljudet av motorbuller och avgaser. Att glida fram över hustak och trädtoppar ger en otrolig frihetskänsla.

Välkommen att njuta av den totala friheten uppe i det blå i en luftballong de luxe!

 

Pris: Från 2195 kr/person

Varaktighet: 4-5 timmar (varav cirka 1 timmes flygning)

Orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Lund, Gävle, Halmstad, Trollhättan, Borlänge, Kalmar, Skövde, Uddevalla, Varberg, Lidköping, Enköping, Falköping, Sjöbo, Gränna, Färgelanda, Brålanda, Högsäter, Orust.

 

Om upplevelsen Luftballong de luxe

Att flyga luftballong kan man beskriva som att sväva fritt över natur och landskap helt utan något motorljud och är något av de säkraste transportmedlen i luften. Självklart är ballongen brandsäker och utrustningen uppfyller alla gällande standarder.

Upplevelsen inleds med att du ankommer till mötesplatsen och blir hälsad välkommen av piloten och besättningen samt får en genomgång av vad som kommer att hända. Du blir instruerad i uppackning och uppsättning av ballongen samt får en grundlig säkerhetsinformation. När förberedelserna är klara är dags för take-off. Du får nu uppleva hur ni stilla stiger upp mot himlen, känslan är fridfull och inom ett par minuter befinner ni er högt upp i luften och njuter av utsikten.

Luftballongen styrs genom att reglera nivån från marken och med hjälp av vindarna. Därför varierar start och landningsplats för varje flygning, Vindarna styr helt enkelt vart turen bär. Piloten har i förväg planerat in ett antal förutbestämda landningsplatser där det är lämpligt att landa säkert. Efter cirka 50 minuters flygning börjar piloten söka efter bra plats att gå ner på, därför kan flygningen i vissa fall bli längre än 1 timme.

Flygningarna sker på morgonen eller eftermiddagen, så du kommer med stor sannolikhet få uppleva en soluppgång eller solnedgång, vilket gör hela upplevelsen än mer oförglömlig. Piloterna och besättningen är alltid erfarna och certifierade och kommer att ta dig över Sveriges landskap under ca en timmes flygning och avslutas med en mjuk och behaglig landning.

Väl på marken avslutar vi upplevelsen med det traditionella Champagnedopet. Detta måste du bara uppleva, det blir ett minne för livet.

 

Mer om upplevelsen

  • Glid genom himlen utan störande motorbuller
  • Tillbringa cirka en timme uppe i luften på höjder upp till 1000 meter
  • Säkraste transportmedlet uppe i det blå
  • Vi avslutar flygningen med ett traditionsenligt champagnedop

 

Bra att veta

Klä dig med bekväma och oömma fritidskläder, oömma skor eller stövlar. Ta med en hatt eller dylikt då värmen från brännaren kan vara intensiv. Tänk på att start- och landningsplatsen kan vara lerig.

OBS: Luftballongsflygningar är mycket väderberoende, så flygningen kan bli inställd med kort varsel. Om vädret ej tillåter flygning har du givetvis möjlighet att boka om till ett annat tillfälle.

I vissa orter ingår transport till platsen för flygning. Hör med arrangören vid bokning. I Orust och Färgelanda/Brålanda blir ni även bjudna på picknick. Exakt mötesplats för din ort får du vid bokning.

Minimilängd 140 cm. Upplevelsen är från 12 år, barn upp till 18 år reser i sällskap med vuxen eller har skriftligt medgivande från målsman. Gravida eller personer med allvarliga hjärtproblem rekommenderar vi ej att flyga ballong. Det finns inte möjlighet att flyga rullstolsburna personer. Upplevelsen är för en person och du utför den tillsammans med andra i grupp. Tillgänglighet: Maj-september.

 

Luftballongens historia

Den första dokumenterade ballongflykten i Europa var av den brasilianska prästen Bartolomeu de Gusmão, den 8 augusti 1709.

År 1967 började modern ballongflygning i Sverige med varmluftsballonger. Det är idag ett fritidsnöje för många men det är även en sport med tävlingar. Varje år flyger runt 25 000 personer varmluftsballong och korgarna kan rymma upp till 35 personer.
Att åka luftballong är inget för dem som är höjdrädda, men personer som gillar äventyr och när saker händer trivs bra. Det är perfekt för personer som vill testa något nytt i sitt liv eller som känner att vardagen inte är tillräckligt roligt.

Boka här
Taggar:AktiviteterAlla hjärtans dagBrålandaFärgelandaFars dagGöteborgGrännaJönköpingKalmarLinköpingLuftballongLundMalmöMors dagOrustÖstergötlandSkåneSmålandStockholmStockholm från luftenUpplevelse.comUpplevelsepresenterUpplevelserUtomhusaktiviteterVästra Götaland

Information

Adress: Flera adresser

Pris: 2550 kr

Vad vill du göra?

Datum