Lyxig Matlagnings- och Naturvinskurs i Djurgårdens skogar

Allting smakar bäst ute, särskilt en trerätters gourmetmiddag, med en avsmakning av utvalda naturviner!

Under denna lyxiga kurs får du upptäcka spännande naturvin ute i vår vackra natur, och lära dig gourmet-matlagning över öppen eld.

Kursen inleds med en guidad Djurgårdsvandring, som tar oss in i skogen. Där, på en naturskön plats, börjar en matlagningskurs utöver det vanliga. Du får lära dig teknik för matlagning över öppen eld, med ekologiska råvaror i säsong och vilda växter. Linus, Andreas och Joacim från Naturens Hemligheter är kvällens lärare, med djup passion och kunskap för friluftsteknik, matlagning och ätbara växter.

Till middagen serveras lätt måltidsdryck, men framför allt en vinprovning där du får lära dig allt om naturvin och prova rött, oranget och vitt naturvin. Naturvinskursen leds av Peter Streijffert från Smakbalans, vinexpert, författare, kock, föreläsare, och odlare, som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Peter är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep.

Vi botaniserar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner mot naturviner eftersom vinifieringen hos naturviner sker med druvans vildjäst. Naturvinet blir därför helt utan kemiska tillsatser.

Naturviner och processat vin har olika smak, där vinets naturliga arom framkommer mer hos naturviner. Det är kanske den naturliga aspekten av vinet som gör naturvin till en växande trend som många älskar. Den rena, fruktiga smaken är svår att hitta i andra viner. En sak är tvärsäker – naturvin är inte en slätstruken, opersonlig produkt! Under vinprovningen så tipsar Peter även om den bästa maten och tillbehören till vinerna samt bjuder på en del smakbitar som går hand i hand med vinernas unika arom. Vi kommer tillsammans att prova och lära oss om 5 – 6 olika naturviner.

Vi njuter gemenskap kring den öppna elden, mat och vin och all spännande ny kunskap! En upplevelse att ta med sig till sitt framtida naturnjut!

I slutet av kvällen guidar vi på en ny väg ut ur skogen.

Boka här

Information

Pris: 1690 kr

Vad vill du göra?

Datum