Vad händer i Stockholm

matologi

25/8 – Matologi – kunskap för hälsa och hållbarhet

Få tips på vad som händer i Stockholm

MÖT SLU:S KUNNIGA FORSKARE, FRAMTIDENS FÖRETAG OCH TA DEL AV SAMTAL KRING HÅLLBARA MATVAL

Hur väljer man mat som är bäst för klimatet, hälsan, djuren, naturen, ekonomin och andra parametrar? För fjärde året i rad är kunskapsfestivalen Matologi tillbaka i Stockholm. I år får festivalen temat ”Mitt hållbara matval” för att varje enskild person ska kunna göra kloka matval utifrån vilka frågor som är prioriterade för just den. Matologi är öppet för alla och har fri entré!

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) ligger bakom kunskapsfestivalen Matologi. Festivalens syfte är att sprida kunskap som utgår från SLU:s forskning – för att besökarna ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel man väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt.

På scenen kommer vi i år höra viktiga panelsamtal om ”Det personliga matvalet” och om ”Det politiska matvalet”, vilket kanske är extra intressant ett valår som i år. Medverkande är forskare, politiker, konsumenter och aktörer i matbranschen.

Vi kommer också att spana in i framtiden, fundera över trender och traditioner och diskutera vad som driver oss till förändring. Detta gör vi under rubriken ”Framtidens matval” med måltidsforskaren Richard Tellström, känd från TV-programmen Historieätarna och Landet Brunsås och verksam vid SLU Future Food. Till sin hjälp har han fler matexperter.

Bland Framtidens Företag finns innovativa foodtech- och start-up-bolag som med entreprenörskraft och spännande idéer utmanar den traditionella livsmedelskedjan. Det kan handla om allt ifrån primärproduktion, förädling och matlagning till konsumtion, restaurang, svinn och återföring till jorden.

Matologi är ett evenemang för hela familjen. På barnområdet finns olika aktiviteter för barn i alla åldrar. Upplev spannmål med alla sinnen, ta reda på var maten egentligen kommer ifrån, gå en tipsrunda, ta med frön hem och plantera, undersök spännande saker under lupp och mycket mer.

När: 25 augusti 2018 kl 10.00-16.00

Var: Norra Bantorget

Pris: Fri entré