Vad händer i Stockholm

Matprovningar

Matprovning i Stockholms saluhallar

Stockholm är känt för sina många saluhallar och på denna matvandring kommer du besöka några av dem. Du kommer även att se några av stadens mest berömda och intressanta platser. Provsmaka traditionell svensk mat längs vägen.

Pris: 920 kr

Turen startar inne i den mysiga och pittoreska Östermalmshallen, Stockholms gamla saluhall. Här får du njuta av turens första provsmakning när du testar lokala ostar och kött.

Härifrån kommer du att vandra genom stadens mest moderna områden tillsammans med din guide, och provsmaka det bästa av både hälsosam och klassisk mat med en twist.

På Stockholms matmarknad får du sätta dig ner och njuta av en lunch på härliga svenska fisk- och skaldjursrätter. Ett besök i Stockholm skulle inte vara komplett utan att prova på denna lokala specialitet!

Efter lunch är det dags för sötsaker! I stadens hjärta besöker du en lokal chokladaffär, där ägarnas romantiska berättelse ger den lokalt tillverkade gourmetchokladen en ännu sötare smak.

Hötorgshallen, ännu en av stadens saluhallar, är också med på matvandringens rutt. Stanna för en chans att lära dig om marknaden och affärernas historiska betydelse, och även för några snabba smakprover.

Fortsätt därefter till Gamla Stan för att beundra några av Stockholms ursprungliga hus och besök en liten fabrik som tillverkar polkagrisar, Sveriges mest traditionella godis.

Slutligen stannar du för en kopp kaffe på en romantisk innergård där du kan njuta av stans bästa kanelbullar.