Kulinarisk vandring på Djurgården

Känn dofterna, lyssna på fågelkvittret och smaka på Stockholms finaste delikatesser på Kungliga Djurgården. Vi kombinerar vackra vyer med de bästa smakerna från Stockholmsregionen.

Händer på vandringen

Tillsammans med vår kunniga och passionerade Stockholmsguide Stefan Maurbakken får du tillfälle att uppleva Djurgården fullt ut. Vi startar på Vasamuseet för en guidad visning av Vasaskeppet, världens bäst bevarade och unika 1600-talsskepp. Vasamuséet är det mest besökta museet i Skandinavien. Vi botaniserar även bland grödor som odlades under Vasas tid och får smaka på delikatesser som lagats av fina råvaror på Vasamuseets restaurang.

Vi vandrar längs Djurgårdsstrand, en ny gata med gamla anor. I en sjöfartsbyggnad från 1700-talet får vi höra om den svenska alkoholkulturen samtidigt som vi provar några av kökets delikatesser. Och så fortsätter vi vår vandring. Vi stannar lite här och där för att se, prata och självklart smaka. Maten intar vi några gånger stående, andra gånger sätter vi oss ner medan vi äter. Kom gärna hungrig! Alla rätter är inkluderade i priset.

Längd: 4 timmar

Kulinarisk vandring Djurgården

Djurgården eller Södra Djurgården är en ö och en stadsdel och en del av den Kungliga nationalstadsparken. Djurgården är känd för sina många sevärdheter och för sin natur med många gamla ekar. Djurgården består av parkområden med ett flertal museer, kulturhistorisk intressanta villor, ambassader och andra institutioner. Bland nuvarande och tidigare invånare märks kungligheter, diplomater, borgarråd, bokförläggare och bankdirektörer.

 

Detta ingår: 

I priset ingår en flaska vatten som du får vid starten. Vill du köpa till ytterligare dryck finns det möjligheter på de restauranger vi besöker. Matvandringen är ingen full lunch eller middag, men ger dig smakprov på flera rätter. Vi är övertygade om att du blir både mätt och belåten.

  • En (25 cl) flaska vatten
  • Entré och introduktion till Nordiska museet
  • En förrätt serverad vid Nordiska museets trädgård
  • Entré och rundvisning på Vasamuseet
  • En varmrätt serverad på Vasamuseets restaurang
  • Besök i Vasamuseets trädgård
  • En introduktion till den svenska spritens historia utanför Spritmuséet
  • Kaffe och kaka på ett café Skroten

Tillgänglighet: Asfalt och grus och gräs, få trappor. Möjlighet att ta sig fram med barnvagn, cykel och rullstol.

Minimum 4 personer.

Matvandringen avslutas i gamla Djurgårdsvarvet nära Skansens huvudentré

 

Priser 1395 per person

Mer om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. 

 

Boka här

Information

Adress: Royal Djurgården, Visitor Center, Djurgårdsvägen 2

Pris: 1395 kr

Datum:
5 april 2023 - 12:0019 april 2023 - 12:0014 juni 2023 - 12:0028 juni 2023 - 12:0012 juli 2023 - 12:00
26 juli 2023 - 12:009 augusti 2023 - 12:0023 augusti 2023 - 12:0020 september 2023 - 12:004 oktober 2023 - 12:00

Vad vill du göra?

Datum