Midsommar i Stockholm

Hitta tips på olika ställen att fira midsommar i Stockholm.Midsommarbrunch

Det finns tyvärr inga evenemang.

Midsommar för familj

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Midsommar i Stockholm

Midsommar är årets höjdpunkt för många människor i Sverige och är en av få högtider i Stockholm då det faktiskt är ganska folktomt på stadens gator. Midsommar firas traditionellt ute på landet tillsammans med vänner, familj, bekanta eller kollegor men Stockholm och kanske framförallt skärgården bjuder på massor av trevligt midsommarfirande.

Midsommar på Skansen

Det kanske mest klassiska är att fira midsommar på Skansen tillsammans med tusentals andra Stockholmare. Midsommarfirandet pågår i 3 dagar (fredag-söndag) och visar upp alla klassiska moment av midsommar för den ultimata upplevelsen. På Skansen kan du uppleva alltifrån att göra midsommarkransen, resa midsommarstång, gå på midsommarmarknad, delta i dans eller kolla på traditionell folkdans. Givetvis kan du se och uppleva massor av mer på Skansen, men utgå ifrån en riktigt klassisk midsommar på Skansen.

Midsommar i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är ändå det mest klassiska man kan tänka sig när man tänker på midsommar i Stockholm. Med den fantastiska idyllen som skärgården erbjuder så tar man midsommarfirandet till en helt ny nivå genom att åka ut i skärgården. Midsommarstången reser på många ställen i skärgården men nedan kan du läsa mer om några favoriter.

Waxholm
Varje år arrangeras ett klassiskt midsommarfirande på Waxholm med midsommarstång, dans, sång och alla tar med sin egna midsommarmat med nubbe, köttbullar, prinskorv, sill och allt annat som brukar finnas med. Glöm dock inte bort att det aldrig är fel att vidareutveckla traditioner och ta in nya influenser i din midsommarmat. Till Waxholm tar du dig annars enkelt med båt, bil eller buss och på kvällen tar du dig även lätt hem med båt eller buss om du inte vill stanna över natten i Waxholm.

Sandhamn
Sandhamn är en klassisk skärgårds ö och även en av de mer välbesökta. På Midsommar kan du ta del av öns firande hela dagen och uppleva de flesta klassiska moment i ett traditionellt midsommarfirande med allt från att resa midsommarstång, dansa runt stången och äta midsommarmat. Sandhamn är en fantastisk ö att besöka men vi rekommenderar att även spendera natten där då ön ligger en bit ut i skärgården.

Fjäderholmarna
Stockholms närmsta skärgårdsö Fjäderholmarna besöks varje dag under sommaren av tusentals stockholmare och turister och det är framförallt enkelheten att ta sig ut som lockar så många människor. Det tar bara 30 min med båt från Slussen. På Fjäderholmarna kan du i alla fall fira midsommar med hela familjen där barnen kan måla ansiktena, delta i sång och dans och föräldrarna kan njuta av en härlig utsikt, skön natur och ta del av klassiska midsommartraditioner. Fjäderholmarna ger dig en äkta midsommarupplevelse med kortast resväg.

Arrangerar du midsommarevent?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR