Mordvandring i Gamla stan – Stockholms mörka historia

Vill du veta mer om mord, ruskigheter och ond bråd död i Stockholm? Medeltidens Stockholm bjöd på många ruskiga historier och adresser. Vi tar dig med till platsen där Stockholms första massmord planerades under denna mordvandring i Gamla stan.

Om du vill lära dig mer om hur man levde under det hårda och brutala 1300-talet, då är denna mordvandring perfekt för dig! Följ med på en gastkramande vandring genom det blodiga och hårda Stockholm under medeltiden!

Undrar du varför över 100 människor att avrättas vid Stockholms blodbad? Denna fråga och många andra frågor kring den brutala medeltiden får du svar på i denna vandring. Vandringen tar ca 1h.

Priser

Vuxen: 170 kr

Senior: 130 kr

Student: 120 kr

Barn: 60 kr

Vandringen tar ca 1h.
Bokning senast 2h före guidningens starttid.

Mordvandring Gamla Stan

Mer om Stockholms mörka historia

Gamla Stan har anor ända tillbaka till 1200-talet och bland dess mörka historia är det främst Stockholms blodbad som många känner till. Blodbadet ägde rum 7-9 november år 1520 direkt efter Kristian II:s kröningsfest. Gästerna på festen kallades till möte på slottet och med hänvisning till kanonisk lag avrättades nästan 100 personer under de kommande dagarna. Efter blodbadet blev Kristian II känd som Kristina tyrann.

En annan mörk händelse var mordet på kung Gustav III. Efter ha gjort sig ovän med adeln blev kungen mördad under en bal på operan av Jacob Johan Anckarström. Han greps dagen efter och avrättades vid galgbacken där Hammarbyhöjden ligger idag. Avrättningen var synnerligen grym med tanke på brottet där Anckarström bland annat piskades i tre dagar på tre olika torg (Riddarhustorget, Hötorget och Nytorget). Hatet från allmänheten var så stort att man samlade in pengar för att piskaren skulle slå ännu hårdare.

Mer om guiden & mordvandring i Gamla stan

Denna tur arrangeras av Stadsvandringar i Stockholm som verkat på Stockholms gator i över 8 år. Med på turen får du en erfaren guide som är bekant med stadens gator och torg och du är alltid välkommen att ställa frågor för att fördjupa dina kunskaper. Dessutom kanske ni även springer på ett nytt museum eller restaurang som ni vill testa vid ett senare tillfälle?

Boka här

Information

Adress: Gamla Stan

Pris: 170 kr

Vad vill du göra?

Datum