Naturfoto på Djurgården: En fotokurs för familjer som älskar naturen

Följ med på en kurs som ger fördjupad naturnärvaro och stärker vår uppmärksamhet i naturen genom att använda kameran som medium. Med kameran får stora och små utveckla sin kreativitet och upptäcka naturen på nya sätt. Naturfotograf David Sahlberg leder denna fotokurs för naturälskare, anpassad för barnfamiljer.

I kursen ingår även natur- och kulturguidning i Djurgårdens skogar, som leds av idéhistoriker och naturguide Jenny Rosen. Guidningen bjuder in stora och små att upptäcka platsens hemligheter och spåren av människor och djur som har levt eller lever här.

Tillsammans tar vi er ut på en vandring i naturen, där ni får lära er olika tips och knep för kamerans alla funktioner, att fånga enskilda motiv, en hel skog och att få in en människa tillsammans med natur på ett snyggt sätt. För barnen betonar vi mer det lekfulla i det egna skapandet.

Under vandringen kommer vi även att lyssna och känna in naturen. Större delen av tiden kommer vi att gå i grupp, men även kortare rundor i era egna sällskap. Då tittar David till er en och en för att ge personlig återkoppling på era bilder. På slutet samlas vi igen för att kunna dela våra erfarenheter med varandra. Då dukar Jenny upp en ekologisk fika på riktigt porslin ute i naturen och vi avslutar upplevelsen med fika och naturnärvaro tillsammans.

Det här kommer du ha lärt dig:

  • Djurgårdens historia och biologiska mångfald

  • Kamerans funktioner och inställningar (slutartid, ISO,bländare. När och hur att använda Manuellt vs förinställda inställningar)

  • Hur du komponerar en bild

  • Varför och när man byter kameraobjektiv

  • Att fånga skuggor och ljus

  • Skillnaden på RAW och JPEG-format, när vi använder det ena över det andra

  • Förhoppningsvis en förhöjd känsla av lugn och hur du nu kan ta bättre naturbilder!

Boka här
Taggar:Aktiviteter

Information

Boka: 450 kr för vuxen 80 kr för barn

Pris: 450 kr

Datum:
28 augusti 2021 - 14:00

Vad vill du göra?

Datum