Ö-vandra på Skeppsholmen och Kastellholmen

Stadsvandra med uppskattade stadsguiden Stefan Maurbakken från Berzelii park till Skeppsholmen och Kastellholmen. Stefan delar med sig av Stockholms dolda sidor och gömda hemligheter under vandringen. Det blir många vackra fototillfällen och fascinerande berättelser.

Skeppsholmen och Kastellholmen

Höjdpunkter

– Promenera på Blasieholmen bland statyer och ståtliga byggnader.

– Upptäck Skeppsholmens båtliv

– Njut Kastellholmens grönska och utsikter

Aktuella datum och tider

2023-09-11 14:00

2023-09-25 14:00

2023-10-27 15:30

2023-11-10 14:00

Priser

Vuxen: 245 kr 

Senior: 195 kr 

Barn & ungdom i sällskap med fullt betalande vuxen: 0 kr

Detta ingår: 90 minuters guidad stadsvandring utomhus

Tillgänglighet: Asfalt och grus och sten. Liten höjd på Kastellholmen. Möjlighet att ta sig fram med barnvagn, cykel och rullstol. 

Hundar: Snälla hundar i koppel är välkomna.

Gruppbokning

Är ni en större grupp (på minst 10 personer) som vill gå denna vandring? Fyll i vilken dag ni vill gå och hur många ni är så kommer Stefan Maurbakken återkomma inom kort.

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Händer på vandringen

Välkommen till en magisk skärgårdsupplevelse som kommer att förföra dina sinnen och berika din själ! Det är som att stiga in i en förtrollad värld när vi beger oss ut på denna härliga vandring över tre fantastiska holmar i Stockholms skärgård. Här får du möjlighet att upptäcka en unik kombination av historia, arkitektur och naturens skönhet, som bara skärgårdsöar kan erbjuda.

Vi startar vid Berzelii park, en plats som pulserar av liv och möten mitt i stadens hjärta. Därifrån tar vi oss in mot de stillsamma torg och platser som gömmer sig längs vår väg. Blasieholmen, en dold pärla, omfamnar oss med sin charm. Här ligger kontor och bankhus som verkar ha sina egna historier att berätta. Det är som att tiden stannar upp för en stund när vi vandrar här, omgiven av både historiska byggnader och moderna arkitektoniska underverk.

Skeppsholmen välkomnar oss med en känsla av frid och avskildhet. Vi väljer den bilfria vägen, på baksidan av ön för att fullt ut kunna njuta av den oemotståndliga skönheten i omgivningen.

Kastellholmen öppnar upp sina famn för oss, och vi blir genast förtrollade av dess bebyggelse utan gator. Det är som att vandra i en sagolik dröm, bortom den vardagliga verkligheten. Här, på Kastellholmen, står vi på historisk mark och tänker tillbaka på svunna tider då det berömda värdshuset Blås ut lockade med sina förföriska och utsökta supéer. Fantasin flödar och vi föreställer oss hur det var att njuta av en kväll fylld av skratt och samtal på denna förtrollande plats.

På denna stadsvandring öppnas dina ögon för fantastiska vyer och unika platser som inte alla har chansen att uppleva. Det är som att ta ett steg utanför stadens välkända gränser och upptäcka en helt annan sida av Stockholm. Skönheten och magin i skärgården tar ditt hjärta med storm och lämnar dig med minnen för livet.

Så boka din plats idag och låt dig förföras av Stockholms magiska skärgård på ett helt nytt sätt. Upplev stadens historia och arkitektur samtidigt som du låter dig svepas med av lugnet och skönheten som bara skärgårdsöar kan erbjuda. Det blir en vandring fylld av känslor och upplevelser som du kommer att bära med dig långt efter att du lämnat öarna bakom dig.

Skeppsholmen och Kastellholmen är två öar vid sidan av varandra i Saltsjön i centrala Stockholm. Skeppsholmen har en broförbindelse med Blasieholmen i ena riktningen och en annan bro som leder till Kastellholmen. På Skeppsholmen ligger flera muséer som Moderna, Arkitektur- och design samt Östasiatiska museet. Här ligger även Amiralitetshuset, Bergrummet och Skeppsholmskyrkan.

Mer om guiden

Upplev Stockholms magi genom den gröna guidens ögon – Din personliga Stockholmsguide för en minnesvärd och spännande stadsexpedition!

Stefan Maurbakken är auktoriserad Stockholmsguide och har läst mycket om Stockholm och historia. Redan som barn var han nyfiken och ville lära mer. Stefan arbetade i många år som guide och reseledare utomlands. Med en kappsäck fylld av erfarenheter och kunskap lägger Stefan idag stor vid värdskap och engagemang.

Stefan blandar storytelling med fakta och anekdoter, på ett lättsamt sätt vis. Du får svar på dina frågor och tips på fler aktiviteter du kan göra i området. Detta har gjort att Stefan är väldigt uppskattad som guide.

Boka här

Information

Adress: Berzelii park, vid statyn av Jöns Jacob Berzelius

Boka: Boka nu

Pris: 245 kr

Datum:
8 september 2023 - 17:0022 september 2023 - 17:0027 oktober 2023 - 15:3010 november 2023 - 14:00

Vad vill du göra?

Datum