Ölexpertens favoriter i Stockholm

När vi på redaktionen nyligen släppte en lista med Stockholms bästa ölbarer hade vi uppenbarligen missat ett gäng guldkorn. Därför bestämde vi träff med ölfantasten Axel för att reda ut vilka som egentligen platsar in på en topplista över ställen med god öl. Vi sågs över ett par öl (vad annars?) på Babajan som ligger på östra Södermalm. Som ni ser av listan nedan förstår ni varför. Vi kan bara instämma i hyllningskören: Riktigt bra öl & fantastisk mat.

1. Babajan

Det är inte alla som hittar till Babajan, men det är en riktigt pärla om man är ute efter riktigt bra bärs. Står Martin i baren så kan man lita på att man blir serverad öl i världsklass under hela kvällen. Babajans lista med finöl är grym och maten är inte sämre! Favoritställe nr 1 i Stockholm som ligger på Katarina Bangata vid Skanstull.

Läs mer

2. Bishop Arms Folkungagatan

Många tror att Bishops är en riktig dussinpub, men det är skillnad på Bishop och Bishops. På Folkungagatan ligger en som verkligen levererar. Alltid en gedigen fatlista, välfyllda kylar med bra flasköl, men framför allt många roliga events så som tap-takeovers eller provningar från grymma bryggerier. Man brygger samarbetsöl med både Sthlm Brewing Co och Närke Kulturbryggeri som är riktigt bra och bara serveras här. Systerpuben på Bellmansgatan levererar i samma klass, den får man inte heller missa!

Läs mer

3. NK Ölbar

Om någon tar med dig till ölbaren på NK kan du lita på att personen är att räkna med vad det gäller öl. För nere i saluhallen på NK hittar du en bar fylld med öl av bästa sort, en riktigt pärla få hittar till men tar man sig väl hit vill man sällan lämna. Tim i baren på NK har koll på sina grejer och kan sitt sortiment, inte heller här behöver du någonsin se en dålig öl i glaset. Priserna är skamligt låga, fat finns utöver alla flaskor och vill man para ihop en ost till ölen så får man välja på Ostdiskens utbud även från Ölbaren. Baren andas precis som varuhuset i övrigt en förstklassig service, men med en något mer avslappnad attityd. Detta kan vara det bästa tipset du någonsin kan få, men baren är rätt liten så tänk dig för innan du berättar för resten av polarna – NK Ölbar vill du helst ha för dig själv.

Läs mer

4. Akkurat

Akkurat, världens bästa ölbar enligt öldrickarnas bibel Ratebeer.com. Att skriva en lista över ölhak i huvudstaden utan att nämna Akkurat går inte. Här hittar du stans tyngsta flasklista och det är här man förstår varför baren är så prisad. Här kan du hitta öl i absoluta världsklass, dessutom i flera årgångar. Akkurat har också en mycket gedigen fatlista med runt 20 kranar, det finns riktiga cask-fat och alltid en Cantillon-kran vilket bara i sig är en anledning att gå hit. Akkurat värnar om välbryggda öl, här hittar du inget tjafs bryggt med konstiga ingredienser, bara riktigt riktigt bra bärs!

Läs mer

5. Mikkeller Bar (Öppnar igen 25/3-17)

Efter en tid borta från Stockholm så öppnar äntligen Mikkeller sin bar igen, på Östermalm den här gången. En Mikkeller bar bjuder alltid på en riktigt lång fatlista med riktigt vass bira, mycket från Mikkeller såklart men också grymma öl från andra bryggerier. Flasklistan är trevlig men något kortare, där hittar man mycket lagrad Mikkeller-öl men även här fin öl från andra bryggerier. I den nya satsningen ska man satsa mer även på maten vilket låter lovande!

Läs mer

6. Loch Ness

Lochan ser inte mycket ut för världen vid en första anblick, men det är ett älskvärt hak. Lika mycket som det är ett klassiskt söderhak med stammisar man lätt tror aldrig lämnat stället så finns en hel kyl med riktigt bra bärs! Det finns också några kranar med hantverksöl som trängs bredvid Carlsberg och Staropramen. Med Stella och Calle bakom baren kommer du troligtvis aldrig vilja gå här ifrån. Lochan är 100% opretentiöst, det går lika bra att ta en stor stark som en hipster ale från amerikanska Evil Twin, vi har provat båda! Gå hit, ge dem kärlek och pengar i hopp om att inte alla hak ska fyllas av skäggiga hipsters!

Läs mer

7. Omnipollos hatt

Pizza och bärs, behövs det mer? Antagligen inte men Omnipollos Hatt leverar absoluta toppklass av båda delar. Här hittar du mycket öl från Omnipollo såklart, men ofta dyker det upp öl här du bara kan drömma om att få tag på i Sverige. Personerna bakom Omnipollo är högt aktade i ölkretsar och de kan sin grej och det visar sig även i baren. Det är en liten och rätt trång lokal men det är väl värt att trängas för den goda ölens skull!

Läs mer

8. Stockholm Brewing Co

På fredagarna är det ett måste att planera in ett besök hos Stockholm Brewing Co som håller öppet sitt bryggeri och serverar sin öl. Det blir inte färskare. De brygger grymt bra bärs och här får du dricka den i samma lokal som den tillverkas. Det finns flaskor och fat från bryggeriet, oftast finns även mat att käka. Bra priser och att hänga i ett bryggeri och dricka öl är ballt!

Läs mer

9. Söderhallen Biljard

Biljard och Shuffleboard i all ära, men här gömmer det sig ytterligare en pärla som få vet om, eller åtminstone att det här finns grym öl. Alltid öppet till 03 och är den perfekta avslutningen på kvällen. Det finns öl här du oftast inte hittar på andra ställen, till riktigt bra priser och du kommer bli chockad av utbudet.

Läs mer

10. Bottle shop

Att kunna köpa bra öl utanför Systembolaget är inget vi direkt är bortskämda med i Sverige, men här är det möjligt. På Bottle Shop har man satsat på bra folköl och det är väldigt trevligt! Det finns mängder av bra öl här och de har även kranar så du kan ta dig en öl medan du väljer vilka öl du vill ta med dig hem. Det känns som att vara utomlands när man får välja bland all bra öl i en specialistbutik som här. De säljer även lite mat och håller provningar. Bottle Shop är något man vill ha i sin vardag, och se till att alltid ha bra folköl hemma i framtiden!

Läs mer

[uam_ad id=”30609″]