Ölvandring i Gamla Stan varje helg

Följ med på en ölvandring till två krogar i Gamla stan där du får smaka god öl och tilltugg. Du får 7 olika öl och passande tilltugg. Till detta så får du lyssna till fantastiska historier kring vårt öldrickande och historia i största allmänhet.

Om du gillar öl, vill veta mer om öl och sökt men inte funnit svaret på olika frågor kring öl så ger vi dig här en underhållande vandring med roliga fakta kring ölens historia från 1200-talet och framåt. Från högadel till bonde och fattig dräng. Lyssna till kuriosa och spännande historier kring vår fantastiska ölhistoria!

Mer om ölvandring i Gamla stan

Vandringen pågår ca. 1,5-2h.
Bokning senast 2h före guidningens starttid.

Pris: 650 kr

Ölvandring Gamla Stan

Mer om Gamla stan

Fram till år 1980 kallades Gamla stan för “Staden mellan broarna” och är nu en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor. Det var här som Stockholm grundades så tidigt som år 1252. Under flera hundratals år var det i stort sätt bara här staden fanns. De äldsta kända bevarade gatunamnen i Stockholm och Gamla stan är Köpmangatan, omnämnd första gången 1323 och Skomakargatan några år senare. Från 1400-talet finns namn som Stortorget, Kornhamn, Slottsbacken och Järntorget.

Se & göra i Gamla stan

Hela Gamla Stan och intilliggande Riddarholmen är som ett levande och promenadvänligt museum fyllt av sevärdheter. Här finns alltid mycket att se och göra, allt från attraktioner, vackra kyrkor (ex. Storkyrkan), restauranger, caféer, barer, shopping och museer (ex. Livrustkammaren) Mitt i Gamla Stan ligger Stortorget som är Stockholms äldsta torg. Staden är populär för den som söker konsthantverk och souvenirer. De smala kullerstensgränderna med hus i olika nyanser har gett Gamla Stan den unika karaktären.

Störst av stadsdelens alla attraktioner är Kungliga slottet som dessutom är ett av världens största slott med över 600 rum och det tog nästan 100 år innan den var helt färdigbyggd. Den består egentligen av två halvor, den manliga och den kvinnliga och den är  byggd med ett tema för varje sida vilket förklarar mycket av det man ser längs fasaderna. Slottet består av fem museer och är officiellt residens för Sveriges statschef och det är här som kungen tar emot nya ambassadörer till Sverige. Det är också vid det Kungliga slottets yttre borggård som vaktavlösningen sker varje dag året runt.

Mer om guiden

Denna tur arrangeras av Stadsvandringar i Stockholm som verkat på Stockholms gator i över 8 år. Med på turen får du en erfaren guide som är bekant med stadens gator och torg och du är alltid välkommen att ställa frågor för att fördjupa dina kunskaper. Kanske springer ni även på ett nytt museum eller restaurang som ni vill testa vid ett senare tillfälle?

Boka här

Information

Adress: Gamla Stan, Stockholm

Pris: 650 kr

Vad vill du göra?

Datum