Ost och vinprovning i Stockholm

Ost och vinprovning i Stockholm är en härlig provning men lättsam och avslappnad stämning i kombination med en härlig atmosfär som bjuder på en upplevelse fylld av doft, smak och känsel. Med hjälp av människans fem sinnen strävar vi alltid efter att skapa en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet.

Välvalda ostar och vinsorter i kombination är en garanterad smakbomb! Det törs vi lova. När vi för samman dessa två skönheter gör vi det för att få texturen, grundsmakerna och aromerna att integreras och expandera tillsammans. Det är en vinnande kombination!

Missa inte ost och vinprovning i Stockholm!

Pris: 549kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Plats: Stockholm, se bokning

Hitta datum

Mer om ost och vinprovningen

Vin är en av världens mest populära och intressanta drycker. Det har druckits i tusentals år och omnämns i många historiska texter från olika delar av världen. Man kan spåra vin tillbaka så tidigt som till antikens Grekland. Thukydides skrev ”Folket runt Medelhavet lämnade barbariet när de lärde sig framställa olivolja och vin”.

Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Du får också lära dig lite om de olika druvorna som man använder, hur man odlar vindruvor och hur man tillverkar vin. Självklart får du också lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat!

Under en kväll med oss får du lära dig mer om vin och vilka viner som passar till vilka maträtter. Det blir en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och en hel del nya kunskaper. Det finns nog inget ätbart som inte vin förhöjer smaken på! Här får du prova goda viner av hög kvalitet under trivsamma former i middagssalen på Hotel Diplomat, vackra Vasastan eller i ett mysigt källarvalv i mitten av Gamla stans kullerstensgator.

Under ca 2 timmar blir du guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova vin, för att sedan gå vidare till själva vinprovandet. Samtliga viner är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper.

Du går hem i slutet av provningen med huvudet fullt av idéer till nästa middagsbjudning, eller tankar på vilket vin du ska köpa till nästkommande hemmakväll.

Vad du kan förvänta dig

Du kommer få uppleva en rolig vinprovning kombinerat med goda ostar.  Värd under provningen är en professionell och personlig sommelier som kommer ta med dig på en smakresa som kommer ge dig massor av inspiration för framtiden. Få nya kunskaper om vin och hur du får till magiska smakkombinationer tillsammans med ostar. Vinet och ostarna är noga utvalda för att ge dig en minnesvärd smakupplevelse.

Efter provningen kommer du få med dig flera goda tips och idéer på hur du kan skapa trevliga kvällar tillsammans med vänner och familj i framtiden.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 549 kr

Vad vill du göra?

Datum