Parker i Stockholm

I Stockholm hittar flera trevliga och mysiga grönområden dit du kan ta dina nära och kära. Här kommer tips på några av de mest populära.Vad vill du göra?

Datum

Mer om parker i Stockholm

Det finns gott om härliga grönområden i Stockholm. Faktum är att parker och grönområden utgör drygt 40 procent av Stockholms kommuns yta. Inom kommunen finns såväl stora strövområden och naturreservat som anlagda parker och strandpromenader.

Några av de största och mest populära parkerna är Tantolunden och Långholmen på Södermalm, Rålambshovsparken på Kungsholmen och grönområdena på Djurgården. I anslutning till parkerna brukar det finnas trevliga badplatser där man kan svalka sig en varm sommardag.

Under 1800-talets slut gjordes det till regel att – med några få undantag – låta alla stadens obebyggda bergshöjder reserveras för parkanläggningar och planteringar. På det viset fick Stockholm en lång rad parker som bjuder på en grandios utsikt.

Arrangerar du event i parker?

Du ska du vara med och dela allt spännande som händer hos er via Vad händer i Sveriges företagskonto. Via företagskontot kan du publicera allt ni anordnar utan kostnad och har möjlighet att komma med i massor av guider som exempelvis denna. Skapa konto HÄR