Power Walks: Vatten

Med kunniga lotsar till hjälp kastar vi loss i ett stadsvandringmaraton med en blick riktad ner i Norra Djurgårdsstadens alla vatten och hur de oundvikligen flyter ihop med stadsdelens historia, utveckling och framtid. Under dagen kommer vi simmandes, i båt och till fots få röra oss från havsbotten till avloppsystemet och alla som dagligen berörs av dem.

I den första delen tar historikern Axel Andersson och simläraren Vinicius Santiago med oss på en historisk simning i kolonialismens spår. Kroppens inre vatten kopplas samman på avstånd med konstnärerna Åse Løvgren och Kristin Tårnesvik, vilket för oss fram till lunch som presenteras av konstnären Holly Keasey. Därefter samtalar vi om projektet MACRO som forskar och testar cirkulära avfallssystem tillsammans med dess projektledare Maria Lennartsson. I den andra delen fortsätter vi till Hjorthagens kyrka där Anne Beate Hovind ger en föreläsning om katedraliskt tänkande. Turen går vidare i båt ut i Lilla Värtan för att beskåda vattenmiljön och fundera på hur man stadsplanerar för vattenlivet och dess varelser tillsammans med konstnären Elin Tanding Sørensen och marinbiologen Maya Miltell. I den tredje delen träffar vi dagens och historiens hamnarbetare i Frihamnen med Kurt Lilja som föddes och arbetade i Frihamnen för att sen ta en fika med fackföreningsledaren Björn A Borg, och vi diskuterar Sveriges export av hållbarhetsstrategier (och import av bananer) med konstnären Holly Keasey. Till sist väntar middag och nautisk körsång med Gränslösa Röster i hamnen.

Läs mer på Mossutställningars hemsida!

Du kan köpa biljetter till Power Walks här. På grund av coronapandemin är antalet platser mer begränsat än tidigare omgångar. Därför har vi delat upp biljetterna i tre olika pass där varje biljett medger deltagande under en del av dagen.

Boka här
Taggar:AugustiHistoriaHjorthagenÖstermalmStadsvandringarStockholm

Information

Adress: Börjar vid SL busshållplats Professorsslingan

Pris: 60 kr

Datum:
14 augusti 2020 - 10:00

Vad vill du göra?

Datum