Husmanskost i Stockholm

Vad vill du göra?

Datum

Mer om husmanskost i Stockholm

Den traditionella svenska maten brukar ofta kallas husmanskost och är kanske den vanligaste restaurangkategorin i Stockholm. Från början var ordet en benämning på enkel och billig mat som åts på landet, där man skiljde på maten mellan herrskap och tjänstefolk.

Råvarorna kommer från det som finns tillgängligt i Sverige, det kan vara fläsk, fisk, spannmål, potatis eller rotfrukter. Bland de mest populära och vanliga rätterna och råvarorna hittar du bland annat köttbullar och potatismos, filmjölk och knäckebröd, kantareller samt färskpotatis. Efter andra världskriget har makaroner, ris och spaghetti kommit att inkluderas i begreppet husmanskost.

Oavsett om du befinner dig i Gamla Stan, på Södermalm, Kungsholmen, Östermalm, Vasastan eller någon annan del av Stockholm så är du alltid nära en restaurang med traditionella svenska rätter.

Anordnar du event med husmanskosttema?

Du ska du vara med och dela allt spännande som händer hos er via Vad händer i Sveriges företagskonto. Via företagskontot kan du publicera allt ni anordnar utan kostnad och har möjlighet att komma med i massor av guider som exempelvis denna. Skapa konto HÄR