Husmanskost i Stockholm

M/S Birger Jarl - båt med utsikt för en härlig kväll

Mårten Trotzig - klassisk restaurang i hjärtat av Gamla Stan

Lilla Ego - ett framgångsfenomen inom restaurang

Anrika Browallshof (gamla Clas på Hörnet)

Proviant - Sveriges årstider i ett och samma kök

Tradition Gamla Stan

Woodstockholm - ett innovativt och spännande matkoncept

Kvarnen - välkänd bar och restaurang på Södermalm

Gondolen - spektakulär utsikt och utsökt mat

Eriks bakficka - en restaurang av Erik Lallerstedt

Kalender

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Mer om husmanskost i Stockholm

Den traditionella svenska maten brukar ofta kallas husmanskost och är kanske den vanligaste restaurangkategorin i Stockholm. Från början var ordet en benämning på enkel och billig mat som åts på landet, där man skiljde på maten mellan herrskap och tjänstefolk.

Råvarorna kommer från det som finns tillgängligt i Sverige, det kan vara fläsk, fisk, spannmål, potatis eller rotfrukter. Bland de mest populära och vanliga rätterna och råvarorna hittar du bland annat köttbullar och potatismos, filmjölk och knäckebröd, kantareller samt färskpotatis. Efter andra världskriget har makaroner, ris och spaghetti kommit att inkluderas i begreppet husmanskost.

Oavsett om du befinner dig i Gamla Stan, på Södermalm, Kungsholmen, Östermalm, Vasastan eller någon annan del av Stockholm så är du alltid nära en restaurang med traditionella svenska rätter.