Japanska restauranger i Stockholm

Vad vill du göra?

Datum

Mer om japanska restauranger i Stockholm

Japansk mat är kanske inte det första man tänker på när man ska ut och äta i Stockholms restaurangliv, men är ett fantastisk gott alternativ i det asiatiska köket. Japansk mat är mycket mer än sushi som och vi rekommenderar starkt att testa på maträtter från det japanska köket. Stockholm erbjuder flera olika alternativ som japanska restauranger och nedan kan du hitta några av dem.

Många förknippar japansk mat med sushi som har blivit en otroligt populär maträtt i Stockholm. Sushi förknippas ofta med rå fisk vilket är något felaktigt då råfisk på japanska faktiskt är sashimi. Sushi kan dock bestå av rå fisk, skaldjur eller rom består även av kokt ris. Sushi serveras vanligtvis med wasabi, ingefära och japansk sojasås. Vanliga ingredienser i sushi är lax, räkor, avokado, gurka, tonfisk, ål och bläckfisk.

Sushitrenden har verkligen landat i Stockholm och det finns nästan en sushirestaurang i varje gatuhörn numera.

Arrangerar du event med japansk mat?

Du ska du vara med och dela allt spännande som händer hos er via Vad händer i Sveriges företagskonto. Via företagskontot kan du publicera allt ni anordnar utan kostnad och har möjlighet att komma med i massor av guider som exempelvis denna. Skapa konto HÄR