Libanesiska restauranger i Stockholm

Vad vill du göra?

Datum

Mer om libanesiska och orientaliska restauranger i Stockholm

Det libanesiska köket har hittat till Stockholm på allvar och numera är det många stockholmares favorit när det kommer till mat. Många tänker på meze när man tänker på libanesisk mat, vilket påminner mycket om spanska tapas, dvs man äter flera smårätter istället för en stor. Det libanesiska köket bjuder naturligtvis på mycket mer än meze och nedan kan du få tips på libanesiska restauranger i Stockholm.

Mer om libanesisk mat

När vi pratar om libanesisk mat pratar man oftast om så kallade meze, eller smårätter som påminner mycket om det som spanjorerna kallar tapas. Annars präglas det libanesiska köket mycket av en blandning från arabisk och europeisk matlagning där kryddor som kanel, muskotnöt, ingefära och spiskummin använda mycket. Andra populära ingredienser bladpersilja, mynta och olivolja. Råvaror som används är ofta får, lamm, kyckling och skaldjur.

Arrangerar du event med libanesisk mat?

Du ska du vara med och dela allt spännande som händer hos er via Vad händer i Sveriges företagskonto. Via företagskontot kan du publicera allt ni anordnar utan kostnad och har möjlighet att komma med i massor av guider som exempelvis denna. Skapa konto HÄR